Bozbay: Şiddet biran önce son bulmalı

Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı yapılan oturumla devam etti.

VAN 18.09.2015 18:41:06 0
Bozbay: Şiddet biran önce son bulmalı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Meclis oturumunu başlatmadan önce konuşan Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, Karşıyaka Mahallesi'nde çıkan olaylarda Vedat Balık'ın öldürülmesi ve iki kişinin yaralanması olayını kınayarak; "Şiddet biran önce son bulmalıdır" dedi.
Gündem maddelerine geçilmeden önce açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, "Meclisin açıldığı ilk gün bir çağrı da bulunduk ve bunu her gün tekrarlayarak iktidar uğruna, siyasi gelecek uğruna ellerini sivillerin kanından çekmeleri gerektiğini ifade ettik. Çağrımızı tekrarlıyoruz ve şiddetin biran önce son bulmasını istiyoruz" dedi.
Bozbay, açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Son günlerde yaşanan çatışma ve şiddet olaylarından sonra yapılan barış çağrılarına PKK olumlu yanıt verdiği halde devlet, şiddeti tırmandırmak istiyor. Çiller, Ağar, Demirel dönemindeki anlayışın 'son teröristi öldürene kadar devam edecek' söyleminden vazgeçilmediğini görüyoruz. 40 yıldır kanıksadığımız savaş hali konsept değiştirdi ve siviller de hedef alınmaya başlandı. 'HDP' ye oy verirseniz sonunuz bu olur' denmek isteniyor. Sivillere dönük vahşeti nefretle kınıyoruz. Devletler en acımasız savaşlarda bile sivillere hiçbir zaman bu kadar pervasızca yönelmedi. İsrail'in şiddeti sonucu Filistinli çocuklara, gençlere şiddet uygulandığı zaman hepimiz birlikte karşı durduk. Mevcut hükümet onun üzerine siyaset yapar oldu ama bugün aynısını Kürtlere yaşatmak istiyor ve yaşatıyor. Ama bilinmeli ki Kürt halkı 40 yıl boyunca bu mücadeleyi sürdürdü, binlerce canını da verdi ancak boyun eğmedi, boyun eğmeyecek. Bu şiddetin de bir an önce son bulmasını umuyor, artık sivil katliamların yaşanmaması için çağrımızı yineliyoruz." diye konuştu.

110 İŞ MAKİNASI ALINACAK
Yapılan konuşmanın ardından gündem maddeleri görüşüldü. Görüşülen gündem maddelerinden olan Yol, Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nın merkez ve ilçelerde çeşitli hizmetlerde kullanmak üzere talep ettiği 110 iş makinesinin 3 etap şeklinde alınması mecliste kabul edildi. Meclis görüşülen diğer gündem maddelerinden sonra sona erdi.