“BÖYLE BİR UYGULAMA YOK!“

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) görevlilerinin, faturası 50 TL'nin altında olan ev ve işyerlerinin sayaçlarını 'kaçak' ya da 'arızalı' olabileceği gerekçesiyle söküp incelediği iddia edilirken, yetkililer, faturaya dayalı böy

VAN 10.08.2015 11:56:45 0
“BÖYLE BİR UYGULAMA YOK!“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

İddialara göre, VEDAŞ, bu yıl kaçak kullanımın önüne geçmek için faturası 50 TL'nin altında olan sayaçlarda inceleme başlatılması kararı aldı. Alınan bu karar doğrultusunda, faturası 50 TL'nin altında gelen sayaçların mührü sökülerek inceleniyor, herhangi bir arıza bulunmadığında da sayaç yeniden mühürleniyor.

"TATİLDE OLABİLİRİM"

Vatandaşlar ise bu konuda tepkili. Sayaç sökümüyle ilgili olarak birçok vatandaşın VEDAŞ'a giderek, bunun nedenini sorduğu da öğrenildi.

Gazetemize konuşan Süleyman Gezer isimli kiracı, evinde az nüfusu bulunduğunu, bazen topluca il dışına çıkabildiklerini belirterek, "Van'a yeni taşındım, ama çoğunlukla memleketim Hakkâri'ye gidiyorum, bazen bir hafta, on gün ev kapalı kalıyor, haliyle fatura düşük geliyor. Ama gelen memurlar 'niye düşük geliyor' deyip sayaca bakıyor. Duyduğumuza göre faturası 50 TL'nin altında gelen herkese böyle yapıyorlar" dedi.

NEDEN 50 TL?

Edremit ilçesi Şabaniye mahallesinde oturan bir vatandaş da, VEDAŞ'ın faturası 50 TL'nin altında gelen sayaçları söktüğü yönünde dedikodular duyduğunu belirterek, "Ben anlamadım neden 50 TL, neden 60-70 değil, ya da daha az gelemez mi bir fatura? Mesela ben ve eşim yalnız kalıyoruz. Elektrik giderimiz fazla olmaz. Yani ille de 50 lira fatura gelmesi mi lazım? Ha kışın olsa tamam, düşük geldiğinde diyebilirsiniz bu sayaçta bir sorun var, çünkü kışın elektrik sobası kullanılabiliyor. Ama kaçak aranacaksa bence fatura 100-150 TL gelse de kaçak aranmalıdır. Fakat özel olarak 50 TL muamelesi eğer doğruysa bu olmamalıdır" diye konuştu.

"BÖYLE BİR UYGULAMA YOK!"

Konuyla ilgili görüştüğümüz VEDAŞ yetkilileri ise, "böyle bir uygulamanın asla olmadığını" söyledi.

Kaçak düzeneği bulunan ve arızalı olan sayaçlarla ilgili rutin çalışmalar yürütüldüğünü, ancak 50 TL uygulamasının doğru olmadığını ifade eden yetkililer, zaman zaman kaçak kullanım ve arızalı sayaçlar için belli başlı muhitlerde çalışmalar yürütüldüğünü ve bu sırada gerekirse faturası 100 TL gelen bir sayacı da söküp bakabildiklerini kaydetti.

Sorunlu bazı adreslerin olduğunu ifade eden yetkililer, aynı yerden sürekli düşük gelen faturalardan şüphe duyulmasının da normal olduğunu ifade etti.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı