Borsa İşlemleri Artık Yüksekova'da da Yapılabilecek

Van Ticaret Borsası, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde temsilcilik açarak Yüksekova Ticaret Odası ile ‘kardeşlik oda’ protokolü imzaladı.

VAN 31.12.2013 16:22:22 0
Borsa İşlemleri Artık Yüksekova
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Ticaret Borsası, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde temsilcilik açarak Yüksekova Ticaret Odası ile 'kardeşlik oda' protokolü imzaladı.

Protokol imza töreninde Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak, Yüksekova Ticaret Odası Başkanı Salih Özdemir ve Yüksekova Ticaret Odası Meclis Başkanı Nedim Selçuk, meclis üyeleri hazır bulundu. Yüksekova Ticaret Odası ile iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartlarını arttırmak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği sayesinde daha kapsamlı projeler düzenlemek, tarım, sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında sosyokültürel faaliyetlerde birlikte hareket etmeyi amaçlayan protokol, Yüksekova Ticaret Odası Başkanı Salih Özdemir ile Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak tarafından imzalandı. Yüksekova Ticaret Odası (YÜKSO) toplantı salonunda yapılan imza töreninde konuşan YÜTSO Başkanı Salih Özdemir, vatandaşların borsa işlemleri için bugüne kadar sürekli 200 kilometre ötedeki Van iline gitmek zorunda olduklarını belirterek, "Bu çalışma 4-5 aylık bir çalışmadır. Sayın Ticaret Borsası Başkanımız ile birlikte yaptığımız girişimler sonuç verdi ve bundan böyle borsa işlemleri yapmak isteyen vatandaşlarımızı yol derdinden kurtarmış olduk. Bu çalışmada Salman Bey'in emeği büyüktür. Umarım memleketimize hayırlı olur. Bundan sonra artık borsa işlemleri YüksekovaTicaret Ve Sanayi Odası'nda yapılabilecek. Van Ticaret Borsası ile kardeş oda oluyoruz. Bundan sonra inşallah ilişkilerimiz daha kuvvetli olacaktır" dedi.

Van Ticaret Borsası Başkanı Salman Toprak ise, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte göreve geldikleri andan itibaren TOBB ile yoğun bir görüşme trafiği içine girdiklerini, Van merkezli TRB2 bölgesi içinde yer alan ve ticaret borsası bulunmayan Yüksekova ilçesinin Van Ticaret Borsası faaliyet alanına dahil edilmesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Toprak, bu girişimler neticesinde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun da önemli destekleriyle Hakkari ilinin Yüksekova ilçesinin Van Ticaret Borsası yetki alanına dahil edildiğini vurguladı. Bunun Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çeken ve yasal açıdan ticaret borsalarının çalışma alanlarının bulundukları il sınırları olduğunu belirten Toprak, bunun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu kararıyla genişletilebildiğine dikkat çekti. Toprak, "Hakkari ilimizdeki tüccar ve esnaflarla üreticilerimizin, çiftçilerimizin, hayvancılıkla uğraşan kesimlerin borsanın yetki alanındaki iş ve işlemlerini ilimiz borsası olarak gerçekleştireceğiz. Ülkemizde devam eden ve daha iyi seviyelere geleceği konusunda büyük ümitler taşıdığımız barış süresince, bölgemizde yer alan illerin kalkınma hamleleriyle ilgili her gelişmeyi ilgiyle takip ediyoruz. Hakkari ilimiz sahip olduğu konum itibariyle bölgenin en önemli illerinden biri. Bu durumda ticaret borsası hizmetlerinden bugüne kadar yoksun olan ve ticaret borsası olmayan Hakkari ilimizin çalışma alanımıza dahil edilmesi büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız hizmeti yerinde alacaklar, orada açacağımız şubemiz tam hizmet veren bir temsiliyet noktası olacak, her türlü çalışmayı Hakkarili hemşehrilerimizin istifadelerine sunacaktır. Barış sürecinde Van ile Hakkari'nin kucaklaşmasına işaret eden bu gelişme Hakkarili vatandaşlarımıza ve Hakkari iline önemli kazanımlar getirecektir. Bununla birlikte bölgedeki diğer illere ekonomi, sosyal, kültürel, eğitim gibi alanlarda hamilik yapan Van ilinin de cazibe merkezi olma pozisyonunu güçlendirecektir. Van Ticaret Borsası olarak Vanlı ve Hakkarili üyelerimizin kamusal desteklerden doğru ve hızlı faydalanması için gerekli çabayı ortaya koyacağız" dedi.