Bombalı Eylem Bilgisi Van’a Düştü

PKK örgütünün 'canlı bomba' eylemi için kullanacağı tahmin edilen iki araç, emniyet birimlerini harekete geçirdi.

VAN 10.08.2015 13:12:26 0
Bombalı Eylem Bilgisi Van’a Düştü
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ülke çapında güvenlik güçlerini alarma geçiren kritik bilgi Diyarbakır ve Van İl Jandarma Komutanlıklarından geldi. Polis ve jandarma timleri, 06 EU 2020 plakalı siyah renkli Ford kamyonet ile gasp edilen 49 D 6212 plakalı gri renkli Ford Connect marka aracın peşine düştü.

 

İNTİHAR EYLEMLERİNE HAZIRLANIYORLAR

Şiddet eylemlerini tırmandıran ve mensuplarına 'Serhildan' emri veren PKK'nın intihar eylemine hazırlandığı saptandı. Jandarma Genel Komutanlığı, bu yönde gelen bir istihbaratı Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaştı.

 

" AMANSIZ HASTALIĞA' YAKANALAN MİLİTANLARI SEÇİYORLAR "

İstihbarat raporunda, Sedat D. adlı kişinin 2013 yılı içerisinde evinden ayrılarak PKK'nın dağ kadrosunda faaliyet göstermeye başladığına dikkat çekilerek şu uyarı yapıldı:

"Örgüt mensubunun bir süre sonra tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa yakalandığı, bu sebepten dolayı adı geçen teröristin önümüzdeki günlerde canlı bomba eylemlerinde kullanılmak üzere Kuzey Irak'tan ülkemize gönderileceğine dair bilgiler elde edilmiştir."

 

ANKARA'YA ÖNEMLİ BİLGİ

Öte yandan Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, PKK'lı ların 8 Temmuz 2015 günü saat 13.30 sıralarında Hani ilçesine Seren Mahallesi'nde yaptığı bir eylem sonrasına ilişkin Ankara'ya önemli bir bilgi gönderdi.

 

" KAMYONETLİ BOMBALI EYLEM "

Teröristlerin su kanallarının zemin etüdü çalışmalarını yürüten DSİ'nin anlaşmalı olduğu JMS Jeoloji Mühendislik şirketinde görevli çalışanların içinde bulunduğu şirkete ait bir kamyonet ile bir iş makinesini durdurduğu belirtilen jandarma raporunda şöyle denildi:

"Kepçeyi mazot dökerek yakan teröristler, iş makinesi operatörünün cep telefonunu gasp ettikten sonra alıkoydukları şirket çalışanlarını, aynı gün saat 16.00 sıralarında Kocaköy ilçesi Şaklat Mahallesi bölgesinde serbest bırakmışlardır. Mağdurlarının saat 16.30'da Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na müracaat etmeleri üzerine olay öğrenilmiştir. Teröristlerin yanında bulunan 06 EU 2020 plakalı gri siyah renkli Ford marka kamyonetin; eylem öncesi keşif, birliklerin reaksiyonu ölçme veya bomba yüklü araç eylemlerinde kullanılabileceği değerlendirilmektedir"

 

İKİNCİ ARAÇ KÖYDEN GASP EDİLDİ

Van İl Jandarma Komutanlığı'ndan gelen benzer bilgide ise bombalı sabotajlarda kullanılacağı düşünülen ikinci araca ilişkin istihbarat yer aldı. Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Hoşgeldi köyünde oturan H.K. adlı kişinin 2 Temmuz 2015 günü gece saat 01.20 sıralarında evine gelen teröristlerce zorla götürüldüğü ifade edildi.

Jandarma yazısında, H.K. adlı vatandaşın 8 Temmuz 2015 günü serbest bırakıldığı ancak teröristlerin 49 D 6212 plakalı gri (Aytozu) renkli Ford Connect marka aracını gasp ettiği bildirildi. PKK'lı teröristlerin bu araca bomba yükleyerek sabotajlarda kullanılabileceğini rapor etti.