Bölmeçalılar su sorunundan şikâyetçi

Van`ın Gürpınar (Payîzawa) ilçesine bağlı Bölmeçalı (Pagagedükê) köyü sakinleri, şebeke suyunda yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle büyük zorluklar yaşıyor.

VAN 9.02.2013 12:49:49 0
Bölmeçalılar su sorunundan şikâyetçi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Köyleri ile Dayanışma Derneği, köy ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Van`ın Gürpınar (Payîzawa) ilçesine bağlı Bölmeçalı (Pagagedükê) köyünü ziyaret eden dernek yetkilileri, köy sakinlerinden Abdullah Balıkçı`dan köylerinin sıkıntılarını dinledi.

 

Köyde yaşadıkları en büyük sıkıntının şu şebekesi sorunu olduğunu söyleyen Balıkçı, köylerinin etrafının sulak alana sahip olmasına rağmen böyle bir sıkıntıyı yaşamalarına bir anlam veremediklerini ifade etti. Özellikle Van`da soğuk ve çetin kış şartları nedeniyle şebeke suyunda dahi büyük sorunlar yaşadıklarını belirten Balıkçı, "Köydeki bir diğer sorunumuz okuldaki derslik yetersizliği ve öğretmenlerimizin kalacak bir lojmanının olmamasıdır. Lojmanların olmaması nedeniyle öğretmenlerimiz her gün okula geç gelmek zorunda kalıyor. Kış ayı olduğu için yolların da kapanması nedeniyle bu geç gelmeler daha da uzuyor. Bunun yanında köyümüzde kanalizasyon sorunu da var. Ayrıca camimiz de çok eskidir. Eğer hayırseverler yardım ederse camimizi yenilemek istiyoruz." şeklinde konuştu.

 

Köylülerle bir süre sohbet eden Van Köyleri ile Dayanışma Derneği Yetkilileri, daha sonra buradan ayrıldı. (Fırat Arslan-İLKHA)