Bölgesel İş Ağları Projesi’nin ilk bölgesel etkinliği başladı

Sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin arttırılmasına yönelik, ortak akıl ile bölgesel kalkınma hedefiyle TÜRKONFED yürütücülüğündeki Bölgesel İş Ağları Projesi’nin ilk bölgesel etkinliği, Doğu Sanayi ve İş Dünyası Feder

VAN 4.11.2021 18:16:13 0
Bölgesel İş Ağları Projesi’nin ilk bölgesel etkinliği başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sivil Toplum Destekleme Programı kapsamında, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) yürütücülüğünde hazırlanan Bölgesel İş Ağları Projesi (BİA Projesi) bölgeler açılış toplantısına TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Oktay Mersin, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi - DOĞUSİFED Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Suat Çiftçi, DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Erbay ve iş dünyasından isimler katıldı.

Van'da gerçekleştirilen ve ortak akılla ortak fikirlerin ortaya çıkarılmasını amaçlayan çalıştay 3 gün devam edecek.

“BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK”

Toplantıda açılış konuşması yapan DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Erbay, TÜRKONFED çatısı altında bölgesel kalkınmanın gerçekleşmesi için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerine vurgu yaptı.

Erbay: “Değerli paydaşlar, 280 dernek, 30 federasyon, 20 binden fazla iş insanı ve 40 bini aşkın şirketi bünyesinde barındıran Doğu TÜRKONFED, ortak akıl ve uzlaşı kültürü temelinde evrensel değerler çerçevesinde ilimizin, bölgemizin, köyden kente, yerelden ulusala kalkınması için çalışmalar yapıyor. Bu bağlamda bölge gerçekleriyle örtüşen yerel ve bölgesel kalkınmayı tetikleyecek, birçok projeye imza attık, birçok projemizin de çalışmaları devam ediyor. Bugün burada pilot bölge olarak, ilk startını vereceğimiz ve 3 gün boyunca devam edecek olan bölgesel iş ağları projesi çalışmaları neticesinde ortak akıl ile belirleyeceğimiz fikirlerin ortaya çıkarılması ve birlikte iş olanaklarının artırılması hedeflenmiştir. Siz değerli katılımcıların katkıları ile 3 gün boyunca devam edecek olan çalıştay maratonu neticesinde bölgesel kalkınmaya yönelik 3 proje belirlenmesi ve bu projelerin hayata geçirilmesi amaçlanmıştır. Sonuç olarak bölgesel iş ağları çalışmalarımızın ilimizin, bölgemizin ve de ülkemizin kalkınmasına, ekonomimizin güçlenmesine, işbirliklerimizin artmasına vesile olması temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Bölgesel İş Ağları Projesi’nin ilk bölgesel etkinliği başladı

“TÜRKİYE’NİN ÇOK ÖNEMLİ İŞ İNSANLARINI BURAYA GETİRDİK”

Daha sonra konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi - DOĞOSİFED Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Suat Çiftçi ise, bölgenin turizm, hayvancılık ve madencilik anlamında çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Çiftçi: “Bizim bir hikayemiz vardı, Ege hikayesi ama biz bunu bölgemizin hikayesi olarak devam ettiriyoruz. Bunu yakın zamanda projelendirip tamamıyla ilimizi ve bölgemizi tanıtmak anlamında ülkemize bunu yayacağız. Biz DOĞU SİFED ve TÜRKONFED ile işbirliği yaparken birçok proje gerçekleştirdik. Projeleri tek tek anlatmama da gerek yok, etkilerini hep birlikte görüyoruz. Sosyal sorumluluk projemize başlarken 2014’te Van’a hiç gelmeyen, Türkiye’nin çok önemli iş insanlarını buraya getirdik. Esas hedefimiz burada ticaret köprüsünü oluşturmaktı. İlimize ve bölgemize olan faydalarını ille gelip burada fabrika yapmalarını şeklinde zorlamıyoruz, bölgesel gerçeklik neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Bölgemizin turizm, hayvancılık ve madencilik anlamında çok ciddi bir potansiyeli var ama biz bunu bir türlü hayata geçiremiyoruz. Sütaş’ın burada 2019 yılında çok ciddi bir toplantısını yaptık. Tabi bunu Bingöl’de hayata geçirdi. Bunun Bingöl ile Van’a etkisi nasıl olur, 600 km alanda bizim ilimize de etki edebilecek şekilde bir tesis kuruldu orada, yakın bir zamanda bunu faaliyete geçireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

“ORTAK AKIL VE ORTAK VİZYON İLE YEŞERİP BÜYÜYECEKTİR”

Toplantıda son olarak TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Oktay Mersin konuştu. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve rekabetçilik gücü artışı için yerel ve bölgesel potansiyellerin harekete geçirilmesi gerektiğini belirten TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Oktay Mersin: “Bunun yolu da o bölgenin ekonomik aktörleri, sivil toplum ve iş dünyası kuruluşları, kamu ve yerel yönetimler ile akademinin, katılımcı ve kapsayıcı işbirlikleri kurmasından geçiyor. BİA Projesi, ‘Güçlü Kurum, Güçlü Bölge’ ve ‘Güçlü Bölge, Güçlü Sivil Toplum’ mottosu ile yerelden bölgesele ve ulusala uzanan değer yaratma zincirinin bir parçası olacak” dedi.

Ortak akıl ve ortak vizyonu kalkınmanın öznesi yapmak için yola çıktıklarını ifade eden Mersin, şöyle devam etti: “BİA Projesi ile, ağ içindeki paydaşlar işbirlikleri geliştirirken, katılımcı ve kapsayıcı bir yaklaşımla düzenlenecek fikir maratonu yarışmaları ile de ortaya çıkacak projelerde yaratılacak değer katlanacaktır. BİA projemiz için oluşturduğumuz dijital platformumuz, üyeler arasındaki sinerjiyi artırırken, bölgesel ve yerel düzeyde kalkınma odaklı projelerin geliştirilmesi için, ortak bir zemin oluşturacak. Yerelde tüm paydaşların sürecin bir parçası olması, ortaya çıkacak başarının da çarpan etkisini artıracak. Kentin aktörlerinin liderliğinde, toplumun da sürece katılımı ile gelişecek fikirler, verimli Anadolu coğrafyamızda kök salacak; ortak akıl ve ortak vizyon ile yeşerip büyüyecektir.”

Açılış konuşmalarının ardından 3 gün sürecek BİA Projesi DOĞUSİFED eğitim ve atölye çalışmaları ile devam etti.

Haber: M. Selim KURT prestij