BÖLGENİN EN İYİ ‘BİTKİ VE SULAMA SUYU ANALİZ LABORATUVARI' VAN’DA

VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, 2016 yılının Mart ayında faaliyete girecek olan Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı'nın akrediteye uygun bölgenin en iyi laboratuvarı olduğunu söyledi.

VAN 2.12.2015 21:47:39 0
BÖLGENİN EN İYİ ‘BİTKİ VE SULAMA SUYU ANALİZ LABORATUVARI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, kurum binasında basın mensupları ile tanışma toplantısında bir araya gelerek yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Oda yönetimi olarak son 2 yılda üye sayılarını 45 kişiden 300’e çıkardıklarını ifade eden Memduhoğlu, 14 yıllık kapalı kutu halinde olan borsanın üye sayısını arttırarak hizmet olanağına başladıklarını belirtti.

“ASIL  AMACIMIZ TARIM VE HAYVANCILIKLA ALAKALIDIR”

VATBO’da ne tür hizmetler verildiğinin bilinmediğini belirten Memduhoğlu, “45 kişilik üyesi olan borsayı devraldık. 2 yılda 45 kişilik üye sayısını 300’e çıkardık. 14 yıldır kapalı kutu olan borsayı 250 üyeye ulaştırarak, hizmet olanağımıza başladık. Kısa süre önce bazı engeller atlattık. Bu engeller seçimle alakalı ve yalan haberle ilgiliydi. Bizimde ilkemiz gerçek anlamda bu halka nasıl bir öncülük yapabiliriz şeklindedir.Asıl amacımız ise tarım ve hayvancılıkla alakalıdır. 2 yıl içerisinde farklı kişilerle mücadele ettik ve mücadele sonunda yeniden seçildik. Seçimden sonra meclis üyelerimizin tümü değişti ve yatırımlara bir yıldan sonra odaklandık. Geçmişte yanlış yapılan bazı işlemler oldu. Geçmiş yönetim mutlaka güzel işler yapmıştır ve bölgeye böyle bir oda kazandırmıştır. Biz de buna karşılık bir laboratuvar açtık ve nasip olursa mart ayında da açılışını yapacağız. Bu bölgenin elzem ihtiyacıydı. Toprak Bitki ve Su analizi olmak üzere 3 farklı dalda hizmet verilecek. Bu yıl daha deneme aşamasında olduğu halde 2 bin 400 tane işlem yapıldı.” şeklinde konuştu.

“MEYVE FİDESİ SATIŞLARINA BAŞLAYACAĞIZ”

Yaptığı konuşmadan sonra gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Memduhoğlu, “Şu an fidecilik ile ilgili bir çalışmamız vardır. Direk burada fide ekimini yapmak isteyen yatırımcıya ön ayak olarak bir destek sunacağız. Borsa olarak direk meyve fidesi satışlarına başlayacağız. Buna benzer laboratuvara ilave edebileceğimiz, bazı cihazlarımız daha olacak. Biz bundan sonra medyanın karşısına somut eylemlerle çıkmak istiyoruz. Odamız bu bölgenin ve bu halkın odasıdır. Bu anlamda imkanlarımız dahilinde yanlış işlem yapmadan ve gerçekten nihai yatırımcıya ulaşmak istiyoruz. Van'ın bugün hayvancılık sektöründe olması gereken yerde olmadığını düşünüyoruz. Özellikle küçükbaşlarda Türkiye’de birinci il konumundayız. Tabi 90’lı yıllara rağmen daha gerideyiz.” dedi.  (Yılmaz Sönmez- İLKHA)