Bölgedeki kaos Van'da yapılacak fuarları iptal ettirdi

PKK/HDP yandaşları tarafından, Van'da günlerce oluşturulan kaos ortamı, Bölgenin en kapsamlı Ticaret ve Sanayi Fuarı olma özelliğini taşıyan, Van Tuşba Fuar ve Kongre Merkezindeki fuarların iptal olmasına neden oldu.

VAN 14.10.2014 16:50:06 0
Bölgedeki kaos Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

PKK/HDP yandaşlarının bölgede ve Van’da çıkardıkları olayların faturası kabarmaya devam ediyor. Van Tuşba Fuar ve Kongre Merkezindeki fuarlar iptal edildi. Organizasyon yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “4.Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı”, “21. Van Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri Fuarı” ve “2. Van Kitap Fuar”ları iptal edildi.

 

Yapılan açıklamada, “Fuarlar ülkelerin bacasız sanayisi olarak nitelendirilen, huzurlu bir ortamda alıcı ile satıcıyı, üretici ile tüketiciyi bir alanda buluşturan ticaretin gelişmesine katkı sunan önemli etkinliklerdir.” denildi.


 

Gergin bir ortamda fuar yapmamanın, yapmaktan daha fayda sağlayacağına inanmaktayız. Yapılan fuarların bölgeye olan katkısının farkındayız. Ancak sağlıklı bir ortamda yapılan fuarların amacına ulaşması mümkündür.

 

Açıklamanın sonunda ise ilin ve bölgenin kalkınmasına katkı sunmak maksadıyla bu yıl düzenlenmesi planlanan fuarların iptal edildiği belirtildi.