Bölge turizmi için 5 gün pedal çevrilecek

Bitlis’teki Nemrut dağı bölgesinden Adıyaman’daki Nemrut dağına 50 kişilik bisikletli grubuyla 5 gün sürecek bir etkinlik düzenlenecek. Etkinliği organize den Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, bölge turizmi için ik

VAN 29.06.2021 11:11:27 0
Bölge turizmi için 5 gün pedal çevrilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneğinin organizesi, DAKA’nın desteği, Bitlis, Siirt, Batman, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa valiliklerinin de katkılarıyla “Bitlis Nemrut’tan Tarihi Adıyaman Nemrut’a Pedallıyoruz” sloganıyla 2-8 Temmuz tarihleri arasında 5 gün süren bir etkinlik gerçekleştirilecek.

“GEÇEN YIL PANDEMİYE TAKILDI”

İki Nemrut arası bisiklet etkinliğine dair bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, planlamayı geçen yıl yaptıklarını ancak pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.
Koşulların elverişli hale gelmesi, kısıtlamaların da kalkmasıyla birlikte projeyi gerçekleştirme kararı aldıklarını belirten Özel, “Bu geçen sene planladığımız bir projeydi ancak pandemiden dolayı yapamadık, bu seneye erteledik. Geçen yıl pandemiye takıldık. Bu seneye erteledik” dedi.
   

ETKİNLİĞE DAİR

Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan etkinlik konusunda bilgi veren Özel, şöyle devam etti:
“Birçok özelliği ile UNESCO yolunda giden Van Gölü havzasının en nadide yerlerinden birisi olan, turizmin dikkatini çeken Türkiye’nin en büyük, dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nü tanıtmak amacıyla bir farkındalık etkinliği düzenliyoruz. Kaldera en iyi destinasyonlar arasında yer alıyor. Bizim de Bitlis Nemrut’tan Adıyaman Nemrut’a, yani yeryüzü cenneti Bitlis Nemrut’tan tarihi Adıyaman Nemrut’a pedallıyoruz şeklinde bir etkinliğimiz olacak. DAKA’nın desteği ile Bitlis, Siirt, Batman, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa valiliklerinin de katkılarıyla 50 kişilik bir bisikletli ekiple 5 gün sürecek. 2-8 Temmuz tarihleri arasında bir organizasyon olacak.”

HAREKET ALANI TATVAN
Hareket alanının Bitlis’in Tatvan ilçesi olacağını ifade eden Özel, “Hareket alanımız Bitlis Tatvan ilçesi olacak. Orada toplanıp Bitlis Nemrut’a hareket edeceğiz. Oradan da Adıyaman Nemrut’a doğru yola çıkılıp 5 günün sonunda Adıyaman Nemrut’a varılacak.” bilgisini verdi.   

“AMACIMIZ MARKA YOL OLUŞTURMAK”

Etkinliği geleneksel hale getirmek istediklerini ve bölge turizmi için bir marka yol oluşturmak istediklerini belirten Özel, etkinliğin amacı konusunda şunları söyledi:
“Yol güzergahlarında bu andığımız illerin merkezlerine uğranılacak. Hem şehir içinde turlar atılacak hem de bununla amacımız bu 5 şehirle bir marka yol oluşturmak. Bu etkinliğimizi bisiklet festivalleriyle geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bununla turizmin ilgisini Van Gölü havzasına kaydırmayı amaçlıyoruz. Bölgenin turizm potansiyelini fark ettirme ve bu potansiyelden faydalanmaya yönelik böyle bir proje gerçekleştireceğiz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi