Bölge Hastanesinde Vanlı doktordan bir ilk

VİDEO HABER Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 70 yaşındaki kanser hastası yapılan kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu.

VAN 18.09.2015 22:40:26 0
  Bölge Hastanesinde Vanlı doktordan bir ilk
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hastanede bir ilki de teşkil eden ameliyat Genel Cerrahi Servisi doktorlarından Op. Dr. Yüksel Beyaz, tarafından yapıldı.  70 yaşındaki bayan kanser hastası yapılan kapalı ameliyatla yaklaşık 10 gün içerisinde sağlığına kavuştu.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Op. Dr. Yüksel Beyaz, yapılan ameliyatın Bölge Hastanesi’nde bir ilki temsil ettiğini belirterek, kanser hastalarının artık kapalı ameliyat için Van dışına çıkmalarını istemediklerini belirtti.

“Kapalı ameliyatla hastalar çok daha erken sosyal yaşantılarına dönebiliyor”

Söz konusu hastanın yaklaşık 10 gün önce Dahiliye servisinden kanama şikayetiyle Genel Cerrah servisine geldiğini ifade eden Op. Dr. Beyaz, “Bize gelen 70 yaşında bir bayan hastamıza kolonoskopi yaptık. Bunun sonucunda sağ kalın bağırsağında yaklaşık 5 santimetrelik bir tümör olduğu görüldü. Hastamıza ameliyat kararı verdik. Ameliyatımızı da kapalı bir şekilde yapmak istedik. Çünkü kapalı ameliyatlarda hasta ertesi gün ayağa kalkabiliyor. Ameliyatın gidişatına göre yemek başlatabiliyoruz. Su, çorba yedirebiliyoruz. Hastamızın yarası küçük olduğu için onkoloji tedavisi çok erken başlayabiliyor. Açık ameliyata göre, hasta 3-4 gün içinde sosyal aktivitelerine başlayabiliyor. Ayrıca dikiş sayısı az olduğundan yaranın enfeksiyon kapma riski çok az oluyor.” dedi.

“Hastamız bir hafta içerisinde sağlığına kavuştu”

Yapılan ameliyatın halk arasında kalın bağırsak tümörü  ya da bağırsak kanseri olarak bilindiğini ifade eden Beyaz, “Yaptığımız tetkikler neticesinde hastamızın kalın bağırsağının sağ tarafında yerleşmiş 5 santimetrelik bir tümör olduğunu tespit ettik. Hastamız kanama şikâyeti ile dahiliye servisine başvurmuş bir hastaydı. Orada yapılan işlemlerin ardından bu kanser ameliyatını biz hasta daha çabuk sosyal hayatına dönsün diye kapalı şekilde yaptık. Hastamız çok şükür yaklaşık bir hafta içerisinde sağlığına kavuştu.” şeklinde konuştu.

Özellikle kanser hastalarının daha önce kapalı ameliyat için büyükşehirlere gittiğini hatırlatan Dr. Beyaz, “Daha önce hastalarımız burada Üniversite hastanelerinde veya İstanbul, Ankara, Antalya gibi illere gidip bu ameliyatları olabiliyorlardı. Çünkü burada hem imkânlar yoktu. Hem de tecrübe yoktu. Ama bizler bu tecrübeye sahibiz. Artık şehir dışına çıkmalarına gerek yok.” şeklinde konuştu.

“Halkıma hizmet etmek için buradayım”

Van’da çalıştığı için mutlu olduğunu ve kendisini de Vanlı olduğunu ifade eden Op. Dr. Beyaz, “Burada çalıştığım için mutluyum, aslen Vanlıyım. Halkıma hizmet etmek için buradayım. İnşallah benim gibi düşünen çok sayıda doktor arkadaşımız vardır. Hemşerilerimizin artık şehir dışına çıkıp ameliyat olmalarını istemiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Dr. Beyaz son olarak, Kendisine bu ameliyatı yapma imkanı sunan hastane yetkililerine ve uzmanlık eğitiminde kendisine destek veren hocalarına teşekkür etti. (Murat Dalgın-İLKHA)