Bölge Hastanesinde PRP uygulaması

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kök hücrelerinin canlandırılması, bölgesel kan dolaşımının arttırılması amacıyla cilde uygulanan, hastanın kanının alınıp, belli aşamalardan geçtikten sonra pıhtılaşma hücrelerine a

VAN 27.03.2013 18:00:08 0
Bölge Hastanesinde PRP uygulaması
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kök hücrelerinin canlandırılması, bölgesel kan dolaşımının arttırılması amacıyla cilde uygulanan, hastanın kanını alınıp, belli aşamalardan geçtikten sonra pıhtılaşma hücrelerine ayrıştırılan ve hastaya yeniden verilmesi yöntemi olan Trombositten Zengin Plazma (PRP) uygulamasına başlandığı belirtildi.


Konu ile ilgili bilgi veren Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Spor Hekimliği Uzmanı Dr. Uğur Diliçıkık, "Uygulama bölgede bir ilk. PRP uygulamasını kireçlenme problemi yaşayan hastalar üzerinde araştırıyoruz. Kanda pıhtılaşma bozukluklarının olup olmadığını inceliyoruz. Yapılan testler olumlu çıktığında, hastanın kolundan özel olan iki tüpe kan alıyoruz. Tüplerdeki kanı vakit kaybetmeden özel cihazla ayrıştırıyoruz. Yüksek hızda 10 dakika süren ayrıştırma ile hastanın kendi kanındaki beyaz hücreler, kırmızı kan hücreleri ve pıhtılaşma hücreleri ayrılıyor. Pıhtılaşma hücrelerinden bir miktar alıp, kireçlenme olan bölgeye enjekte ediyoruz`` dedi.


Uygulamayı birer hafta ara ile iki aşamada gerçekleştirdiklerini söyleyen Diliçıkık, "Özellikle ikinci aşamanın ardından hastanın ağrılarında ciddi oranda azalma oluyor ve yaşam kalitesi düzeliyor. Hastalara, daha önce kendilerinden aldığımız kanı verdiğimiz için herhangi bir alerji riski bulunmuyor. Daha önce hastalar yaklaşık 100 dolar vererek bu tüpleri alıyordu. Ancak bölge insanının durumunu bildiğimiz için bu uygulamayı biz hastanemizde kendilerine ücretsiz sunuyoruz" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)