Bodrum katında sağlık merkezi…

Edremit'te TOKİ konutlarındaki vatandaşa hizmet veren sağlık merkezinin, bir binanın bodrum katında ve kalorifer kazanının yanında olması tepkilere yol açıyor. Birçok TOKİ sakini, yeni doğmuş bebeklerini sağlıksız koşullarda aşı ya

VAN 9.07.2015 15:14:14 0
Bodrum katında sağlık merkezi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da meydana gelen depremlerin ardından Edremit Erenkent Mahallesi'nde inşa edilen TOKİ konutları sakinleri için geçici olarak hizmet veren 7 Nolu Sağlık Merkezi'nin hala yeni bir alana taşınmaması, vatandaşın tepkisine yol açıyor.
Söz konusu sağlık merkezi, bir konutun bodrum katındaki 100 metrekarelik bir dairede, kazan dairesi ve elektrik panolarının da olduğu ve kalorifer borularının geçtiği alanda hizmet veriyor.
 
ULAŞIM, ALT YAPI, SAĞLIK SORUNLARI…
Van'da Ekim-Kasım 2011 depremlerinin ardından kent merkezinin ayrı bölgelerine TOKİ konutları inşa edildi. Depremden dolayı acele yapılan konutların sıkıntıları bitmiyor. Sürekli alt yapının değiştiği, su borularının patladığı, yolların eğri-büğrü yapılması sonucu kazaların yaşandığı TOKİ konutlarında sorunlar bitmiş değil.
Bir dönemler ulaşım sorunuyla boğuşan ve şimdilik bir nebze olsun bu sorunun üstesinden gelmiş olan TOKİ sakinleri, şimdi de sağlık sorunu ile boğuşuyor.
Vatandaşlar, daha önce nüfusu 5-10 bin olan, ancak yeni bölgeler ve yapılan yeni konutlarda yaşayan nüfusun eklenmesi ile birlikte Edremit'in nüfusunun 100 bini geçtiğini belirterek, söz konusu ilçeye yeni ve büyük bir sağlık merkezinin yapılmasını istiyor.
TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar,  yararlanmak zorunda kaldıkları 7 Nolu Aile Sağlık Merkezi'nin bodrum katında, küçük bir alanda sağlıksız koşullar altında olduğunu belirterek, yeni sağlık merkezinin bir an önce hizmete girmesini talep ettiklerini ifade ettiler.
TOKİ sakinleri; kazan dairesinin ve elektrik panosunun bitişiğinde yer alan söz konusu sağlık merkezinin hijyen konusunda da yeterli düzeyde olmadığını belirtiyor.
Vatandaşlar yaklaşık iki yıldır yeni sağlık merkezinin yapıldığını, ancak henüz faaliyete geçmediğini belirterek, söz konusu yeni aile sağlık merkezinin bir an önce hizmet vermeye başlamasını arzuluyor. Birçok aile ise çocuklarının aşısını burada yaptıkları için kaygılı olduklarını dile getiriyor.

Bölge: Bişar Ulutaş