Biz bunu asla kabul etmiyoruz.

İŞKUR işçilerinden basın açıklaması Van’da 3 dönem çalıştıktan sonra işlerine son verilen işçiler Feqiye Teyran Parkı önünde yetkililere seslendi.

VAN 15.03.2015 09:57:34 0
Biz bunu asla kabul etmiyoruz.
Tarih: 01.01.0001 00:00
  

2011 yılında meydana iki büyük depremin ardından işe alınan ve üç dönem çalıştırıldıktan sonra işten çıkarılan işçiler Faqiye Teyran Parkı önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında şu  ifadelere yer verildi;

“Yaşadığımız iki büyük depremin ardından 7 bin 286 arkadaşımız 4 yıl boyunca çalıştırıldı. Geçen sene sadece bin 500 arkadaşımız işe alındı. Geri kalan arkadaşlar işe alınmadı. Biz bu haksızlığı kabul etmiyoruz. Bu işçilerin huzurunu güvenini bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Dört yıl boyunca çalıştırılan bu işçiler işten atılmayı hak etmemişlerdi. Onun için geçen sene tekrar bir araya geldik. 90 gün boyunca Faqıye Teyran Parkında yaptığımız eylemde kimse sesimizi duymadı. Ankara’ya yürüyüş düzenledik. 5 gün 5 gece sonunda Ankara’ya vardık. Abdi İpekçi parkında 55 gün boyunca sürdürdüğümüz bir eylem vardı. En son Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Faruk Çelik bize ‘Sizlerin mağduriyetini gidermek adına ne gerekiyorsa yapacağız’ dedi. Daha sonra bizden bin kişi İş-Kur bünyesinde işe alındı. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Geri kalan işçiler için mağduriyetin giderilmesini yetkililerden rica ediyoruz. Aksi takdirde bizler bugün bu açıklamayı yaparken işçiler yarın yine yollara düşecek ve bunun mesuliyeti, bizlerin mağduriyetini gidereceğine dair söz verenlerindir.” denildi.

Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı. (Sedat Karatay-İLKHA).