Bitlis Nemrut’ta, Adıyaman Nemrut’u hatırlatan kartal kafası

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut dağında yürüyüş etkinliği düzenleyen aktivistler, yaban yaşamını izleme imkânı bulurken bir de Adıyaman Nemrut’ta da bulunduğu belirtilen kaya parçasından kartal kafası figürü keşfetti.

VAN 22.09.2021 10:37:45 0
Bitlis Nemrut’ta, Adıyaman Nemrut’u hatırlatan kartal kafası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından geçtiğimiz Pazar günü Nemrut dağında düzenlenen yürüyüşe katılan sporcular buradaki yaban yaşamını izleme imkânı buldu.

YABAN YAŞAMI

Nemrut dağı ve çevresi, krater gölü ve diğer doğal güzelliklerinin yanı sıra aynı zamanda yaban yaşamı ile de dikkat çekiyor.
Çeşitli kuş türlerinin yanı sıra yabani hayvanların da olduğu bölgede aktivistler ölen bir boz ayıyla karşılaşınca heyecanlarını gizleyemedi.

ADIYAMAN NEMRUT’U HATIRLATAN KARTAL KAFASI
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Nemrut dağı zirvesini 360 derece dolaşacak şekilde yaptıkları yürüyüş sırasında yaban yaşamı dışında bir başka ilginç gelişmeye daha tanıklık ettiklerini söyledi.
Adıyaman Nemrut’ta sergilenen kayadan kartal kafasının bir benzerine rastladıklarını belirten Özel, “Uzaktan bir de fotoğrafını çektik. Gerçekten tam da Adıyaman Nemrut’ta bulunan kartal kafasına benziyor” dedi.

“ARAŞTIRILMALI”

“Acaba her iki Nemrut’un adı buradan mı geliyor?” diye soran Özel, araştırma yapılmasını önererek, şunları söyledi:
“Bence konunun uzmanları bunu bir incelemeli. Bizim Bitlis Nemrut’ta gördüğümüz kartal kafalı kaya parçası ile Adıyaman Nemrut’taki aynı. Zaten o yüzden fotoğrafını çektik. Bilim insanları bunu incelerse belki iki Nemrut ile ilgili başka ortak noktalar da ortaya çıkar. Bu her iki dağın isminin Nemrut olmasında mutlaka vardır bir bilmediğimiz, araştırılmasında fayda var diye düşünüyorum.” 

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi