Bisiklet turu tamamlanıyor

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından bölgedeki turizm destinasyonlarına dikkat çekmek amacıyla Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut dağından Adıyaman’daki Nemrut dağına doğru başlatılan bisiklet turu bugün tamamlanıyor.

VAN 8.07.2021 09:53:20 0
Bisiklet turu tamamlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği’nin organizasyonu, DAKA’nın desteği ve yol güzergahındaki 6 il valiliğinin katkılarıyla 50 bisikletlinin katılımıyla 2 Temmuz günü Tatvan’daki Nemrut dağından Adıyaman’daki Nemrut’a doğru bisiklet turu etkinliği başlatıldı.
Bitlis ve Tatvan’daki tarihi ve doğal yerleri dolaşan bisikletli grup, daha sonra Batman’a doğru hareket etti.

YOLDA YOĞUN İLGİ
Kendisi de bisikletli grubun arasında yer alan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, yolculuk süresince yaşananlarla ilgili olarak gazetemize bilgi verdi.

Yolda ve şehir merkezlerinde ilgiyle karşılaştıklarını belirten Özel, şunları söyledi:
“Yolculuk güzel geçiyor, insanlar yol üzerinde ilgi gösteriyor, korna çalanlar, el sallayanlar, yoğun bir ilgi var. Yine şehirlere girişte insanlar sevgi gösterisinde bulunuyor. Veysel Karani’ye, dini inanç merkezi olan yere, türbeye uğradık. Ondan sonra Batman şehir merkezinde şehir turu attık. Batman valiliği bizimle orada ilgilendi. Üçüncü gün Diyarbakır’a geçtik, tören şeklinde bir karşılama oldu. Orada da birkaç tarihi yeri gezdik. Malabadi köprüsünde 50 bisikletlimizle birlikte fotoğraf çekimi yaptık. Tarihi iç kalede geziler gerçekleştirdik.”

BUGÜN TAMAMLANIYOR

Bisiklet turunun bugün tamamlanacağını ifade eden Özel, “Şu an Siverek’teyiz, yarın da Nemrut’a çıkacağız, programı bitireceğiz. Yaklaşık 450 kilometre pedal çevirip toplamda 7 gün süren bir yolculuktan sonra iki Nemrut’u buluşturmuş olacağız. Bitiş noktasında da valilik için bir tören olacak ondan sonra araçlara binip geri döneceğiz.” diye konuştu.  

TURUN AMACI 

Bisiklet etkinliğini iki Nemrut arasında kalan bölgede var olan turistik değerlere dikkat çekmek ve onları destinasyonlara katmak için gerçekleştirdiklerini aktaran Özel, turun amacını ve hedefini şöyle açıkladı:
“İki Nemrut’u, yer yüzü cenneti olan Bitlis Nemrut’u, tarihi Adıyaman Nemrut’la buluşturuyoruz şeklinde pedallıyoruz. Amacımız bu yolu markalaştırmak, bu yol üzerinde bulunan tarihi, doğal, kültürel ve dini inanç merkezlerini, bu parkurdaki turizm destinasyonları içerisine yerleştirmek, buradaki parkuru daha da zenginleştirip cazip hale getirmektir. Bunu önümüzdeki senelerde de geleneksel hale getireceğiz. Bölgemize ve ülkemize turizm alanında bir kazanç sağlamayı hedeflemekteyiz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi