Birlikspor’un başarısı göz dolduruyor

Van’da yaklaşık 6 ay önce kurulan ve 2. Amatörde başarılı bir grafik sergileyerek 1. Amatöre yükselen Birlikspor, oynadığı karşılaşmalarda da önemli galibiyetlere imza atıyor.

VAN 9.11.2016 19:05:22 0
Birlikspor’un başarısı göz dolduruyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Salih Deniz

     Bu sezon Van’da Amatör Futbol dendiğinde en çok konuşulan takımların başında Birlikspor geliyor. Van Birlikspor 6 ay önce kuruldu. Önce 2. Amatör kümede mücadele etti ve başarılı bir dönem geçirdi. Ardından 1. Amatör kümeye yükseldi.


      Birlikspor şimdi 1. Amatör Küme B Grubunda mücadele ediyor. Haftasonu grup ikincisi Erciş 1 Nisanspor’la oynayan ve Ferhat Yıldırım ile Yakup Yıldırgan’ın golleriyle rakibini 2-0 yenmeyi başaran Birlikspor’un hedefi, zirveye yükselmek.
Birlikspor’un hedefinin önce play-off gruplarına yükselmek, ardından Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek olduğunu ifade eden kulüp hocası Bengin Çakay, “Birlikspor olarak kısa zamanda iyi bir ekip oluşturduk. Başarılı bir grafik sergiliyoruz. Şu an 1. Amatör Lig B grubunda mücadele ediyoruz. 2. Kümedeki maçlarla birlikte şu ana kadar 11 maç yaptık. Bu maçların birçoğunu kazandık. Hafta sonu da Erciş 1 Nisanspor’u yenerek grup ikincisi olduk. Umarım başarılarımız devam eder” dedi.
Kulüp Başkanı Birol Duman ise, amaçlarının profesyonel ligden ziyade Van’ın alt yapısına katkı sunmak olduğunu belirtti. Duman, “Çocuk ve gençlerimizin illegal örgütlerden, sigara, içki, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklardan kurtarılması, onlara spor ve müzik alanlarında farklı branşlarda kurs, eğitim ve çeşitli etkinliklerle beceri ve alışkanlıkların kazandırılması amacıyla kurulduk. Birlik Spor olarak siyasi, etnik, kültürel hiçbir ayrım gözetmeden spora ilgi duyan tüm çocuk ve gençleri kucaklamayı, onlara birlik, beraberlik, kardeşlik şuuru kazandırmayı ve ilimize bir profesyonel takım daha kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.


     Birlikspor Basın Sözcüsü ve Başkan Yardımcısı Eren Çakır da kentte futbolun gelişmesi adına çabaladıklarını söyleyerek, “Amacımız galibiyetlerden ziyade genç oyuncular yetiştirmek ve Van’ın sporuna faydalı olmaktır. Sonraki süreçte ise bir diğer amacımız bu kente yeni bir profesyonel takım kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.