BİRLİKSPOR'DA ÇİÇEKAY DÖNEMİ

Van 1.Amatör lig A Grubu'nda şampiyonluk mücadelesi veren Van Birlik Gençlikspor ligin ikinci devresi ilk maçında hafta sonu Çaldıranspor'u ağırlayacak.

VAN 30.11.2016 17:55:03 0
BİRLİKSPOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Rıdvan CAN

BİRLİKSPOR'A KARİYERLİ HOCA

Gerek futbolculuk gerekse hocalık kariyerinde sayısız şampiyonluklar ve başarılı sezonlar yaşayan deneyimli teknik adam Savaş Çiçekay, Van 1. Amatör Lig takımlarından Birlik Gençlikspor'un teknik direktörlük görevine getirildi.

Birlikspor Çiçekay'a Emanet

Geçen sezon Van 2'nci Amatör kümede takımın kurulmasında 2'nci amatör küme şampiyonluğunda büyük emeği ve katkısı olan Van 1'nci amatör ligde sezon başında takımın başında başarılı bir yarım sezon geçiren deneyimli Teknik Direktör Bengin Çakay'ın yardımcılığını yapan kariyeri başarılarla dolu Savaş Çiçekay Bengin Çakay'ın görevinden ayrılmasının ardından ligin ikinci devresinde kulüp yönetimi tarafından Bengin Çakay'dan boşalan teknik direktörlük görevine getirildi.  

"Kariyeri başarılarla dolu"

Vanspor A.Ş, Konya Şeker, Akşehir Spor, Göztepe ve Van Büyükşehir Belediyespor başta olmak üzere toplamda 14 yıl profesyonel takımlarda futbol oynayan 1984 doğumlu Van'lı Savaş Çiçekay, Vanspor U19 takımında Türkiye 3'ncülüğü Vanspor alt yapı koordinatörlüğü Van Büyükşehir Belediyespor'da 3 sezon yardımcı Antrenörlük ve BAL ligi takımlarından Tatvan Gençler birliği yardımcı Antrenörlük görevlerini başarıyla yapan Savaş Çiçekay, Birlikspor'un teknik direktörlüğüne getirildi.

"Hedef Takımız"

Fair play çerçevesinde şampiyonluğa oynayan bir takımın başına geldik. Yöneticilerimizin ve halkımızın desteği ile bunu başaracağımıza inanıyorum. Gurubumuzda tüm takımlara başarılar diliyorum." dedi. Teknik Direktör Savaş Çiçekay, ligin ikinci yarısında telafisi olmayan maçlar oynayacağız devre arası çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük ligde kolay maçların olmadığını ve hedef takım olmanın zorluğuna değinerek, "Asıl lig ikinci yarı başlıyor. Biz ikinci yarıya nasıl hazırlanabilirdik. Önce mental hazırlanmamız lazımdı. Biz devre arasında hep bunu yaptık. Bütün futbolcularımızla ikinci yarıda ne yapmamız gerektiğini konuştuk. Çünkü biz hedef takımız mental olarak kendimizi hem iyi hazırladık hem de iyi de antrenman yaparak ikinci yarıya hazırlandık. İnşallah şuana kadar olan hazırlıklarımızın Pazar günü oynayacağımız Çaldıran karşısında verimini almaya başlayacağız."dedi.

"Hedefimiz Önce Play Off Sonra BAL Ligi"

Birlikspor olarak hedeflerimiz, öncelikle sağlıklı ve topluma yararlı, bireyler yetiştirmenin yanı sıra, gençleri ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve spora yönlendirmek olduğunu bunun yanında ise ilimizin adını sportif alanda en iyi şekilde duyurmak ve kulübümüzü en üst liglerde yarışır hale getirmek olduğunu sözlerine ekleyen Çiçekay, "Bizim öncelikli hedefimiz playoff sonrası ise, BAL ligine yükselmek. Onun için futbolcu kardeşlerimle beraber kulüp yönetimi olarak bu taşın altına elimizi koyarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.