Birdal, Van Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi için adaylığını açıkladı

Van Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi başkanlığı için adaylığını açıklayan iş insanı Müslüm Birdal, yönetimi döneminde, esnafların tüm avantajlardan faydalanmaları için gerekli imkânları sağlayacaklarını söyledi.

VAN 16.06.2021 08:49:48 0
Birdal, Van Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi için adaylığını açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İş insanı Müslüm Birdal, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Van Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı için adaylığını açıkladı. 
Birdal, seçilmesi durumunda yapacağı çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi.

“HAKSIZ UYGULAMALARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Mevcut yönetim tarafından kooperatifin iyi idare edilmediğini, göreve geldiği zaman çok daha şeffaf bir yönetim sergileyeceklerini belirten Birdal, şunları söyledi:
“Mevcut yönetim tarafından yapılan haksız uygulamaları ortadan kaldırmak ve ekonomik olarak yaşanan sıkıntılı süreçte esnafımıza katkı sunmak için adaylığımızı açıklamışı bulunulmaktayız. Bildiğiniz gibi mevcut başkan 33 yıldır bu görevi yürütmektedir. Keyfi ve haksız uygulamalara maruz kalmaktayız. Duyurular konusunda esnafımıza sağlıklı bilgi verilmemesi kabul edilemez. Kooperatif tüzüğünde olmasına rağmen esnaflarımızın farklı ödeme seçenekleri kısıtlanmıştır, örneğin esnafımız gelir ve ekonomik durumuna göre 4 ayrı ödeme seçeneğinden birini seçme şansı var iken mevcut yönetim sadece 3 aylık ödeme seçeneği sunmaktadır. Yaklaşık 6 farklı kredi imkân ve seçeneği varken sadece tek bir çeşit krediden faydalandırmaktadır. Hükümet tarafından yapılan yapılandırma ve desteklerde esnafımız haberdar edilmiyor, bu nedenle esnafımız zarara uğramaktadır.”

“KEYFİ UYGULAMALAR VAR”

Kredi kullandırma konusunda keyfi uygulamaların olduğunu iddia eden Birdal, şöyle devam etti:
“İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında Esnaf ve Kefalet Kooperatifine ait sosyal medya hesapları yok. Kredi talebi ne olursa olsun miktarına bakılmaksızın 3 kefil ve ipotek istenmektedir. Esnafımızın talep ettiği kredinin birkaç katı ipotek vermesine rağmen kefil istenmesi tamamen keyfi bir uygulamadır. Kredi borcu olduğu halde özel ve olağanüstü durumlar için verilebilecek kredi, Kooperatif tarafından talepler değerlendirilirken keyfi davranılmaktadır. Her hangi bir talep ve sağlama listesi olmadığı için bazı kredi talepleri aylar sonra olumlu veya olumsuz sonuçlanmaktadır. Yaklaşık 5 bin üyesi bulunan kooperatifimizin ticari, eğitim, sağlık ve kültürel hiçbir antlaşması yok, esnaflarımızın bu avantajlardan faydalanması engellenmektedir.”

VAATLERİ SIRALADI

Kooperatif yönetimine geldikten sonra yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Birdal, şunları kaydetti:
“Biz göreve geldikten sonra icarlık olan tüm esnaflarımız için kredilerin yeniden yapılandırma imkân sağlanacaktır. Bizim yönetime seçilmemiz durumunda tüm gelişmeler esnaflarımız ile paylaşılacaktır. Tüm esnaflarımız ile görüşülerek kısa orta ve uzun vadede projeler yapılarak yeni imkânlar sağlanacaktır. Bizim Van Esnaf ve Kefalet Kooperatifi yönetimine seçilmemiz halinde yasal ve tüzük dâhilinde esnaflarımızın faydalanması için gerekli tüm tedbirler alınacak ve hiçbir parti, dil, ırk ayrımı yapmaksızın halkımıza hizmet edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”