‘Bir Uygarlık Bilinci Olarak Şehir Van’

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Sait Ebinç ‘ Bir Uygarlık Bilinci Olarak Şehir’ adlı Konferansını Van Ticaret ve Sanayi Odası( VATSO) toplantı salonunda gerçekleştirdi.

VAN 29.03.2022 15:17:34 0
‘Bir Uygarlık Bilinci Olarak Şehir Van’
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Ebinç, konferansında Van’ın şehir kültürünü şu ifadelerle anlattı;
“VAN ŞEHİRİNİN UYGARLIĞI ÜÇ BAŞLIK HALİNDE TOPLANIYOR”
Van’ın şehircilik kültürünü anlattığım ‘ Mektepten Memlekete Bir Şehir Estetiği Van’ adlı kitabımda şehir uygarlığını üç başlıkta topladım. 
Bir uygarlık bilinci olarak şehir meselesini üç başlık altında sunmaya çalışacağım. Birinci bölümde, şehir, uygarlık ve mekân ilişkisi. İkinci bölümde, şehir mimarisi, toplum ve kültür ilişkisi. Üçüncü bölümde ise nihayetinde Van‘ın geçmişini ve şimdiki şehircilik kültürüyle ilgili konuşmamı nihayetlendirmeye çalışacağım. 
 ‘İNSAN YAŞADIĞI MUHİTE BENZER’
Turgut Cansever “İnsan yaşadığı muhite benzer, yaşadığı, kaldığı memlekete benzer” diyor. Onun için aynı şehirde yaşayan insanlar aynı aşinada yaşayan insanlar gibi birbirlerini iyi tanırlar. Birbirlerini iyi bilirler, zevkleriyle, duyarlıklarıyla, kültürleriyle, empatileriyle aynı dili ifade ederler. 
EBİNÇ KİTABINI İMZALADI
Yoğun katılımın gerçekleştiği konferans sonrası Dr. Sait Ebinç katılanlara ve destek verenlere teşekkürlerini sunarak, gelenlere kendi kitabını imzalayıp hediye etti.
Kaynak: Vangölü TV