“Bir Şehir Hayal Ediyorum“

Van’da, Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Van Şubesi tarafından ‘Bir Şehir Hayal Ediyorum’ proje yarışması düzenlendi

VAN 10.04.2014 20:15:26 0
“Bir Şehir Hayal Ediyorum“
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Van Şubesi tarafından ‘Bir Şehir Hayal Ediyorum’ proje yarışması düzenlendi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet İsa Deniz, Van’daki gençlerin yaşamak istedikleri şehirlerle alakalı nasıl bir hayallerinin olduğunu, nasıl bir şehirde yaşamak istediklerini anlatmaları için lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik bir kompozisyon yarışması düzenlediklerini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak girişimde bulunduklarını ve bu kapsamda tüm okulların bilgilendirildiğini ifade eden Deniz, “Yarışma öncesinde bütün okullar kendi aralarında yarışmaya katılacak öğrenciler arasında eleme yapıp bize sadece 3 öğrencinin katılımını sağlayacaklar. Böylece yarışmamıza ildeki 109 ortaöğretim okulundan toplam 327 öğrenci katılacaktır” dedi.

Amaçlarının ildeki gençleri, iş hayatına ve Van’ın geleceğine müdahil edebilme durumuna getirebilmek olduğunu vurgulayan Deniz, “Memleketimizde yaşayan tüm gençlerin, şu anda Van’ın geleceği ile ilgili çokta fazla alakadar olmadıklarının farkındayız. Ama bu memleket sonuçta bize ve bizden sonraki nesillere kalacaktır. O yüzden bizim bu şehirle alakalı bütün hayallerimizi, projelerimizi öncelikle hayata geçirmemiz gerekiyor. Bunu hayata geçirebilmemiz için de öncelikle bunları dillendirmemiz veya yazıya dökmemiz gerekiyor. Bizde gençlerimize el ayak olmak, gençlerin önünü açabilmek için, gençlerin akıllarındaki projeleri ve akıllarındaki düşünceleri onlardan yazılı bir şekilde alacağız. Daha sonra bu yazıları, paydaşlarımız olan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MÜSİAD Van Şubesi olarak değerlendireceğiz. Uygulanabilir bir proje çıkması halinde bu projeyi, Van Valiliği öncülüğünde ortak paydaşlarımızla birlikte hayata geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere 30 Mayıs’ta düzenlenecek olan törende ödüllerinin verileceğini belirten Deniz, “MÜSİAD olarak yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize 2014-2015 eğitim öğretim yılında anlaşmalı olduğumuz kırtasiyeden yüzde 15 indirim sağlayacağız. Ayrıca yarışmamızda birinci olana laptop bilgisayar, ikinci olana tam altın ve üçüncü olana ise yarım altın ödülümüz olacaktır. Bunun yanında dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci olan öğrencilerimize ise yine sponsorlarımızdan değişik ödüller verilecektir” şeklinde konuştu.