“Bir milletin en büyük ve en değerli hazinesi gençliktir“

Van İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilere yönelik konferans düzenledi.

VAN 18.10.2014 18:56:28 0
“Bir milletin en büyük ve en değerli hazinesi gençliktir“
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van İl Müftülüğü tarafından, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) konferans salonunda Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi. Gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Nimetullah Arvas ile birlikte İl Müftü Yardımcıları Faruk Gürbüz ve Abdullah Sağır, İpekyolu İlçe Müftüsü Sacit Emiri, Tuşba İlçe Müftüsü Zahit Demirel, KYK Bölge Müdürü Mehmet Bilici, KYK Müdür Vekili Oktay Durmaz ve yurtta kalan öğrenciler katıldı.


 

Açılış konuşması yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili temanın belirlendiğini, bu yılki temanın “Cami ve Gençlik”  teması olduğunu belirtti.
Gençliğin önemi üzerinde duran Müftü Arvas, genç kelimesinin define-hazine manasına geldiğini, bu nedenle de bir milletin en büyük ve en değerli hazinesinin onun gençliği olduğunu söyledi.


 

Program sonunda öğrencilere, Kuran’dan 40 Dua, Kuran’dan Mesajlar  ile  Namazda Okunan Kısa Sureler ve Dualar  isimli kitaplardan oluşan kartela  verildi. Katılımcılara verilen ikramın ardından program sona erdi.