BİR KURBAN BİR FİDAN BİR UMUT

Hasan Değirmenci

VAN 27.07.2018 10:09:27 0
BİR KURBAN BİR FİDAN BİR UMUT
Tarih: 01.01.0001 00:00
 BİR KURBAN BİR FİDAN BİR UMUT
Yeni bir Kurban bayramı geliyor. Ve bizler kurbanlarımızı kesmek, dağıtmak için yeniden yollara düşecek, mağdur ve mazlumlara yeni bir umut, bir ışık, yeni bir yol olacak, onlarla kucaklaşacak, dostluklarımızı pekiştirecek, dertlerine derman olacak, sıkıntılarını paylaşacağız. Yardımeli Derneği her sene olduğu gibi bu sene de Dünyanın dört bir yanında kurban organizasyonu yapıyor. Bu seneki kurban organizasyon teması “Bir Kurban Bir Fidan” Kim akıl etmişse müthiş bir düşünce, harika bir fikir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İbadetler canlıdır, ruhları vardır, muhatabında iz bırakırlar. Her ibadet kendi içinde bir potansiyel barındırır, bir şeyler söylerler. Sorumluluklarımızı hatırlatır, bilincimizi inşa ederler. O yüzden
BİR KURBAN sizin, kurbiyyetiniz, yakınlığınız, dostluğunuz, arkadaşlığınız, sevginiz, sevgiliniz kucağınız, kucaklaşmanız, gönül bağınız, kardeşliğiniz, yareniniz ve size Ahirette şahitlik edecek yarenliğiniz olsun.
BİR FİDAN sizin, canınız, cananınız, hayatınız, sembolünüz simgeniz, sevdanız, ahdiniz, hayaliniz, işaretiniz, bayrağınız, bu dünyaya gururlu bir şekilde dikmiş olduğunuz aleminiz olsun. Ayrıca Allah Resulünün sözünü de baştacı etmiş olursunuz. “Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz dikin.”
Ve UMUDUMUZ. Toprakları çölleşmiş ve çoraklaşmış, ümitleri tükenmiş, hedefleri tarumar olmuş, ötelenmiş ve ötekileştirilmiş tüm yeraltı ve yerüstü zenginlikleri esaret altına alınmış ama gönülleri geniş ve yürekleri çok güzel olan bu insanların yaşam kalitelerini arttırmak, onların hayata tutunmalarını sağlamak ve geleceklerini inşa etmektir. Haydi ne duruyorsunuz, siz de bir KURBAN vererek bu sevdaya ortak olabilir bir FİDAN ile ümitlerini yeşertebilir, ibadetlerinizi canlandırabilirsiniz.