Bir iyilik yap gülümseVan Milli Eğitim Müdürlüğü,

'Huzurlu Bir Toplum İçin Değerler Eğitimi' SODES projesi kapsamında 'Bir İyilik Yap, Gülümse' etkinliği düzenledi.

VAN 27.02.2013 12:27:08 0
Bir iyilik yap gülümseVan Milli Eğitim Müdürlüğü,
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Merkez Mehmetçik Selen İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen etkinliğe Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ebubekir Kaçmaz, Gıyasettin Subay, Şube Müdürü Galip Durmuş, Milli Eğitim Ar-Ge Birimi koordinatörleri, okul idarecileri, öğretmenleri ile veliler ve öğrenciler katıldı.

 

"Komşusu Aç İken Kendisi Tok Olan Bizden Değildir"
Paylaşmanın ve yardımlaşmanın temelleri üzerine kurulu olan bir medeniyete sahip olduklarını ifade eden Kına, "Yurdumuzda iki yüz metre uzunluğa sahip bir sokakta yaşıyorduk. Sokakta bulunan her evi evimiz gibi görüyorduk. Bu nedenle evlerin kapılarını kilitleme yoktu. Komşu aç iken kendisi tok olan bizden değildir geleneğine bağlı olarak. Komşuda pişen bir aş diğer komşunun da aşı idi. Paylaşmayı ve yardımlaşmayı toplumumuzda topyekûn gördük ve yaşadık. Bireyselleşen toplumumuzda ise bazı değerlerimiz gerçek anlamda yaşatılamamaktadır. Sosyal hayatımıza evrensel değerleri katarken kendi değerlerimizi de yaşamalıyız, proje kapsamında kazandırılmak istenen değerlerin yanı sıra ailelerin ve toplumunda değerlerini sosyal yaşamda kazandırması ve yaşatması gerekir."dedi.

 

Başkalarının dertleriyle dertlenmeyen bizden değildir düşüncesiyle yola çıktıklarını belirten Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Sümeyye Kanmış, "Bazı ihtiyaç sahibi arkadaşlarım bile evinden getirdikleri eşyalarla bu kampanyaya destek oldular. Bazı arkadaşlarımız ise ihtiyaç sahibi olmalarına rağmen kardeşlerini kendilerine tercih ederek hediye talebimizi geri çevirdiler. Bu düşünce bizleri derinden etkiledi. Böyle yüreği geniş ve civanmert arkadaşlarla birlikte olduğumuz için çok mutluyum."şeklinde konuştu.

 

Yapılan etkinliklerde katkılarından dolayı Okul Müdürü Abdurrahman Baycan, İl Milli Eğitim Müdürü Kına`ya, öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.(Murat Dalgın-İLKHA)