Bir haftada 310 çocuk giydirilecek

Türkiye’nin çeşitli illerinden gönüllüler tarafından Van’a gönderilen giyim malzemeleri, bir hafta içinde okula giden 310 çocuğa dağıtılacak.

VAN 9.10.2021 11:46:09 0
Bir haftada 310 çocuk giydirilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği ile dayanışma içine giren çeşitli illerden gönüllüler, çocuklar için giyim malzemelerinden oluşan paketleri, kamyonlara yükleyerek Van’a gönderdi.

310 ÇOCUK GİYDİRİLECEK

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, yapılan çalışmanın yardım değil, bir hediye olduğunu söyledi. 
Şimdiye kadar okula giden 150 çocuğu giydirdiklerini belirten Turğut, “Şimdi de gönüllülerimiz 310 çocuk için giyim malzemesi gönderdi. Elimize ulaştı. Depolara yerleştirdik. Listelerini yapmış durumdayız, bir hafta içinde evlerine giderek kendilerine hediyelerini gönüllülerimizle birlikte dağıtacağız” dedi.

HEDEF 1000 ÇOCUK
Gönüllüler ile başlattıkları bu çalışmaların süreceğini belirten Turğut, “Bu gelenlerle birlikte 460 çocuğumuzu giydirmiş olacağız. Tabi çalışmalarımız sürecek ve bu sene okula giden 1000 çocuğumuzu giydirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

BAĞIMLI AİLELERİNİN ÇOCUKLARI

Yapılan organizasyonun bağımlı ailelerin çocuklarına yönelik olduğunu aktaran Turğut, şunları söyledi:
“Bizim amacımız okulların açılmasıyla beraber dezavantajlı ve bağımlılığa bulaşmış, tedavi olmuş ailelerin çocuklarına yönelik hediyelerini ulaştırabilmek. Okula giderken en azından üzerinde sıcak bir pantolon, sıcak bir montla okula gidebilsin. Hem çocuklara, ailelerine psiko sosyal bir destek verirken aynı zamanda ailelere sosyo ekonomik anlamda destek sunabilmek amacıyla böyle bir girişimimiz oldu.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi