‘Bir gün değil her gün hatırlanmak istiyoruz’

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, 3 Aralık Dünya Engelli Günü etkinliklerine dikkat çekerek, “Sadece yılda bir gün değil her gün hatırlanmak istiyoruz” dedi.

VAN 7.12.2020 11:11:08 0
‘Bir gün değil her gün hatırlanmak istiyoruz’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, 3 Arılık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli derneklerine yapılan STK ve siyasi parti ziyaretlerini değerlendirdi. 
Kendilerinin de birçok STK, iş insanı ve siyasi parti temsilcisi tarafından ziyaret edildiğini belirten Baykara, “3 Aralık günü her zaman yanımızda olan ve bugün de bizleri yalnız bırakmayan tanıdık yüzler vardı. Gerek ziyaretimize gelen gerekse arayarak bu gününüzü hatırlayan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
Yılda bir gün değil her gün hatırlanmak istediklerini belirten Baykara, “Bizler yılda bir gün değil hayatın içinde olduğumuz sürece hatırlanmak istiyoruz. Bunun için de yapılacak olan her türlü çalışmanın içinde olmak, ona göre kararlar alındığı zaman her şartta eşit olduğumuzda anlayacağız” diye konuştu. 
Bazı taleplerini de dile getiren Baykara, şöyle dedi:
“Kamu kurumlarında boş olan engelli kadrolarının bir an önce doldurulmasını ve sayılarının artırılmasını istiyoruz. Engellilerin sportif kültürel ve eğitim alanında ciddi bir şekilde desteklenmesi gerekiyor ve bunların bir an önce hayata geçmesi en büyük beklentilerimiz olduğunu bilinmesini istiyoruz.”