BİR FARKLI AÇIDAN VAN BELEDİYESİ VE BAŞKANI...

Kayanın olduğu yerde gül açmaz.'

VAN 26.03.2014 14:16:15 0
BİR FARKLI AÇIDAN VAN BELEDİYESİ VE BAŞKANI...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cevdet paşa mahallesinden yaya olarak çarşıya giderken BDP'li gençlerin duvarlara yazdıkları bir yazı gözüme ilişti. "Kayanın olduğu yerde gül açmaz." Bu sözü tabiatın lisanı haliyle ele alacak olursak doğru bir söz olarak görülebilir. Oysa sözün söylenişinde veya yazılışındaki maksat aleni olarak bilindiği için içeriğinin doldurulması gerektiğini düşündüm.
Doğrudur kayanın olduğu yerde bırakalım gülü ot bile bitmez. Hizmet desen hiç olmaz, insanlar ötekileştirilmekten kurtulmaz, ayrımcılık tam gaz devam eder, sadece kendisine oy verenlerin belediye başkanı olduğunu icraatlarıyla gösterir, belediyenin halka hizmet birimi olduğunu görmezden gelir ideolojik hesaplar peşinde olur.
Bizim projelerimizi halk belirler sözünün söyleyerek, kendisi dışındaki adaylar projelerini açıkladıklarından, kazanıldığında şimdiye kadar olduğu gibi birtakım siyasal salvolarla(çalışmalarımıza AK Parti engeldir) geçiştireceği, halk nazarında hiçbir eminliğinin olmadığı projelerini halkın belirleyeceğini söyleyerek kendince siyaset yaptığını zannedenler yanılıyorlar.
Artık toplum eski toplum değil insanlar işe bakıyor, icraata bakıyor, yapılması gerekenlerin yapılıp yapılmadığına bakıyor siz istediğiniz kadar ideolojik argümanlarla siyaset yaptığınızı zannedin. Açıklanan projelere bakıldığında Japon pasajının hemen arkasındaki beton enkazı göz önündeyken halkın parasının nasıl çarçur edildiği ortadayken "Yer altı otoparkları yaparak kentteki park sorununu çözmeye ve kentimiz için meydan ilişkisi kurularak bütüncül bir Ulaşım Master Planıyla toplu taşımayı teşvik eden projeler hayata geçireceğiz." Açıklamasını ne kadar inandırıcı bulacağız, çok katlı otoparkı başlatan siz beton yığını haline getirende siz yoksa bunu da AK parti engelledi mi diyeceksiniz?.
Dünya harikası güzelim Van gölünün arıtma tesisinin yetersizliği tam kapasiteyle çalıştırılmaması, şehrin su havzası üzerinde olmasına rağmen susuzluk çekmesi bütün bunlar ortadayken "İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi hayata geçirilecek. İçme suyu şehir şebeke ve abone hatları değiştirilecek. Eski içme ve kullanma suyu ana isale hattının bakımının yapılıp yedeklenmesi yapılacak. Şehir şebekesi kanalizasyon ana kolektör hatlarının değişimi yapılacak. Bölgenin en büyük biyolojik ve kimyasal akredite laboratuarı yapılacak." Söylemleri hiçte inandırıcı gelmiyor, bunlar basit işler olmasına rağmen beş yıldır neden yapılmadı yapılması için çalışma başlatılmadı?..
Neyse açıklanan projeler için söylenilecek söylenilmesi gereken çok söz var birçok siyasetçinin söylediği bir söz vardır "yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır." Sözünü söyleyerek hangi icraatlarını teminat olarak gösterebileceklerdir?
Doğrudur kayalar sert olur, haşin olur, soğuk olur, ismiyle müsemma insan ne kadar ideolojik olsa ideolojik davransa, ideolojik dirense bile, kayanın sertliğine rahmet okutan boyuta gelebilmektedir. Bütün bunlara rağmen sert olan kayalar o sertliklerine rağmen Allah'ın yaratılış kanununa karşı koyamaz içinden bir gülün çıkmasına karşı koyamaz. Onun böyle bir gücü yoktur, yüce yaratıcı takdirini ettikten sonra o kayaya kendi içinden çıkması muhtemel gülün açması için ona yol verir, hatta onun yeşermesi için kendisini nemli tutmak zorunda kalır. Çünkü kâinatın kanunu budur.
Gül öyle değildir, gülün doğasında uyum vardır, paylaşım vardır, sevgi vardır baharın müjdesi vardır hele birde açtığında etrafa yaydığı kokusu yok mu insanı mest eden kokusu en sert kayalar bile onun önünde saygıyla eğilmek zorunda kalır. Siz hiç sevdiklerine verilmek üzere elinde kaya satıcılarına rastladınız mı? Ama gül satan çoktur.
Seçime çok az bir zaman kala, bir taraftan ideolojik siyaset diğer taraftan da hizmet siyaseti halk sonuçta kararını verecektir. Burada önemli olan halkın tercihlerinin hiçbir baskı altında kalmadan sandığa yansımasıdır. Bu seçim Türkiye açısından çok önemli bir seçimdir, partiler arası seçim değil aksine dünyadaki güçlerle güçlü Türkiye'nin devamının seçimi olacaktır. Dolayısıyla bu seçimle emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerinin oyunları bozulacak, darbe senaryolarının boşa çıkarılacağı seçim olacaktır.
Ülkedeki barış ortamından rahatsızlık duyup kanın gözyaşının yeniden akması için her türlü projelerin uygulamaya sokulmak istenmesinin bölgemizde çıkmasını istedikleri cenazeler üzerinden siyaset yapmak isteyenlerin amellerinin boşa çıkarılmasının seçimidir. Söz konusu seçim ne kaya'nın sertliği ne de gül'ün açacak olması değil durumun bu ikisinin de ötesinde bir durum olduğu unutulmayarak özellikle BDP'li siyasetçilerin 21 Mart'ta ikincisi okunan Öcalan mektubunu iyi okuyup iyi tahlil etmeleri bile sanırım özellikle bölgemiz barış süreci üzerinde oynanan oyunların anlaşılması için yeterli olacaktır. 
Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.