'Bir ekonomik tetikçinin itirafları'

ABD'li ekonomist John Perkins Faiz ve diğer lobiler, Başbakan Erdoğan'a karşı güç birliği yaptı. Türkiye'nin büyümesini engellemek istiyorlar. İMF'yi çağırana karşı durun...

VAN 16.02.2014 10:32:07 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

ABD'li ünlü ekonomist ve 'Bir ekonomik tetikçinin itirafları' kitabının yazarı John Perkins, MCT Danışmanlık tarafından 19'ncusu düzenlenlenen 'İnsan Kaynakları Zirvesi'ne katıldı. Perkins'in açıklamaları, son 8 ayda Türkiye'de yaşananlarada ışık tuttu. İşte Perkins'in açıklamaları: Türkiye, son dönemde çok önemli adımlar attı.

Güçlenmeye başlaması, rahatsızlık yarattı. Dünyada bazı organize gruplar var ve bu grupların amacı Türkiye'yi karmaşa içine çekmek. Çünkü onlar için güçlü bir Türkiye büyük risk. Türkiye, Ortadoğu ve birçok ülke için model. Bölgede faaliyet gösteren büyük şirketler, bu şirketlerin teokrasisi ve gücü kontrol eden gruplar stratejik konuma sahip olan Türkiye'nin büyümesini engellemek istiyor. Yani bölünmüşlük istiyorlar.

KARMAŞA ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Faiz ve diğer birçok lobi, bu konuda atak yaptı. Lobiler, Başbakan Erdoğan'a karşı güçbirliği kararı aldı ve uyguladı. Türkiye'nin politik olarak zayıf olması ve uluslararası arenada yer alamaması, ekmeklerine yağ sürecek.

Karmaşa çıkartmaya çalışıyorlar. Lobilerin kullanabileceği birçok taktik var. Gösterileri, muhalefeti finanse ederler, partileri farklı yönlere iterler. Size ABD üzerinden bir örnek verebilirim. Şu anda faiz lobisi, hem cumhuriyetçilere hem demokratlara tam destek veriyor. Bu da senatonun kilitlenmesini sağlıyor. Çünkü her ikisinden de istedikleri farklı. Kanunların değişmesini istemiyorlar. Bunu da başarıyorlar. Obama'yı da zayıflattılar. O da birçok konuda onlardan izin almak zorunda.

ÜLKENİZİ BÖLMEK İSTİYORLAR

Türkiye'de de benzeri olaylar yaşanıyor . İstanbul, Asya ve Avrupa arasında bir köprü ve bir rol model olmak için, ilham vermek için büyük bir potansiyel var.

Bunun kasıtlı olarak baltalandığını düşünüyorum. Türkiye'de şu an olanların sebebi olarak bir sürü unsur var. Fakat sol hareketlerle finans devlerinin aynı cepheye geçmesi son derece garip bir ittifak. Bunun sebebi de Başbakan Erdoğan vehükümetine olan kin, nefret ve hoşnutsuzluk.

Eminim ki bir sürü ekonomik tetikçi ve çakallar, sahnenin ardından yaşananları kışkırtmak için çabalıyor.

Bu hep böyle olmuştur. Çünkü ne zaman bir ülke güçlenip şirket imparatorluğuna tehdit olmaya başlasa, en iyi çözüm ülkeyi bölmek olmuştur. Bu filmi tekrar tekrar izliyoruz.

KOÇ İMF'NİN YANINDA

Koç Holding, İMF'yi işin içine sokmak istiyor. Çünkü İMF'nin gelmesi hükümete zarar verir. İMF, hırsız bir barondur. İMF, sığınılacak son limandır. İMF, Türkiye'ye kamu sektöründe sanayi ve işletmeleri daha fazla satmasını isteyecektir. Çünkü büyük şirketlerin gelip kontrolü ele almasını ister. İMF, şirketokrasinin bir aracı. Koç da şirketokrasinin bi parçası ve Erdoğan hükümetine karşı. Ne hükümet ne de halk İMF'yi ülkeye almamalı. Halk, İMF'yi çağıranların karşısında durmalı.

HERKESE İLHAM VERDİ

19. İnsan Kaynakları Zirvesi'ni düzenleyen MCT Group CEO'su Tanyer Sönmezer, Türkiye'nin ve Kıta Avrupa'sının en büyük insan kaynakları organizasyonu olan zirvenin dünyanın önde gelen isimlerini İstanbul'da bir araya getirdiğini söyledi. Başkanlığını MCT Yönetim Kurulu Başkanı Alper Utku ve MCT Danışmanlık Yönetici Ortak ve Genel Müdürü Didem Gürcüoğlu Tekay'ın yaptığını zirvenin bu yılki teması "ProvokatİK: İnsan Kaynaklarında Ezber Bozan Bakış Açıları... Sönmezer, "Yazar John Perkins, Ekvador Mutluluktan Sorumlu Bakanı Freddy Ehlers Zurita gibi isimler, katılımcılara büyük ilham verdi" dedi. Takvim