BİR ÇOK KONU KARARA BAĞLANDI

Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantıları Devam Ediyor

VAN 3.04.2013 16:58:33 0
BİR ÇOK KONU KARARA BAĞLANDI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Belediyesi Meclisi Nisan ayı toplantıları devam ediyor. Belediye Meclisi, "Kentiçi toplu ulaşımda minibüslerin halk otobüslerine dönüştürülmesi", "Van Gölü'nün kirliliğinin önlenmesi ve hava ölçüm istasyon projesi" ve birçok konuyu karara bağladı.

Belediye meclisi nisan ayı meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay'ın başkanlığında gündeme alınan önergeleri tartıştı. Gündeme alınan engelli vatandaşların kaldırımları rahat kullanımı ve tekerlikli sandalye temini amaçlı "mavi kapak" kampanyasının düzenlenmesi ile ilgili konunun araştırılıp meclise bilgi verilmesi konusunda Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu'na yetki verdi. Belediye meclisine sunulan bir diğer raporda; toplu taşımacılık hizmeti veren minibüslerin kentsel gelişim acısından yeniden değerlendirmesi gerektiği belirtildi. Sunulan raporda; kent içi toplu ulaşımda minibüslerin halk otobüslerine dönüştürülmesi, güzergah ve durak yerlerinin ihtiyaca göre yeniden belirlenmesi, toplu ulaşım araçlarına elektronik bilet sistemi, kamera araç bilgilendirme sisteminin takılması ile ilgili bilgiler yer aldı. Raporun okunmasının ardından bu çalışmaların yapılması için encümen, belediye başkanı ve meclise görev verilmesi kararlaştırıldı.

Meclisin bir diğer konusu ise, binaların onarım, güçlendirme kullanım izni ile ilgili gündemi oldu. Söz alan meclis üyeleri bu konunun hassas olduğunu, bunun için de teknik açıdan iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, özellikle kullanım süresini doldurmuş olan eski binaların yıkımının yapılması gerekliliğine değindi. Konunun daha detaylı incelenmesi için ertelenmesine karar verdi.

"Van Gölü'NÜN KİRLİLİKTEN KURTARILMASI İÇİN İKİ ÖNEMLİ PROJE"

Plan ve Proje Müdürlüğü'nün DAKA'ya sunduğu iki proje ile ilgili Plan ve Proje Müdürü Emre Eşme, bir sunum yaptı. Yüzde 70'i hibe olacak projelerin toplam maliyetlerinin 1 milyon 900 bin TL olduğunu söyleyen Eşme,

çalışmanın Van Gölü'nün kirliliğinin önlenmesi ve hava ölçüm istasyon projesi olduğunu belirtti. Eşme, kurulacak sistemle hava kirliliğini ölçecek kabinlerin kurulması ve mobil bir araç ile de kontrol edilmesini hedeflediklerini, ayrıca Van Gölü'nün kirliliğinin önlenmesi için özel donanımlı bir temizlik teknesinin alınacağını da belirtti.

"KENTİN ÜÇ AYRI YERİNDE KAPALI SEMT PAZARI KURULACAK"

Kentin üç ayrı merkezinde kapalı semt pazarı yerinin açılması için ilgili komisyonlara yetki verildiği mecliste, ayrıca Gürpınar Belediyesi ile Van Belediyesi arasında devam eden içme suyu isale hattı anlaşmazlığı için de uzlaşma ve feragat için bir kurulun oluşturulması oy birliği ile kabul edildi. - Van