Bilici: “Belediyecilik, Bizim Nazarımızda Millete Hizmetin İlk Kapısıdır“

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, AK Parti’nin insan odaklı hizmet siyasetine inanan bir hareket olduğunu belirterek, “Belediyecilik, bizim nazarımızda millete hizmetin ilk kapısıdır” dedi.

VAN 26.03.2014 13:16:02 0
Bilici: “Belediyecilik, Bizim Nazarımızda Millete Hizmetin İlk Kapısıdır“
Tarih: 01.01.0001 00:00
AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, AK Parti'nin insan odaklı hizmet siyasetine inanan bir hareket olduğunu belirterek, "Belediyecilik, bizim nazarımızda millete hizmetin ilk kapısıdır" dedi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Mustafa Bilici, Türkiye'de, AK Parti ile birlikte yerel yönetim anlayışının değiştiğini ve yerel hizmetlerde çeşitlilik ile kalitenin arttığını belirtti. Bilici, "Sayın Başbakanımızın başlattığı anlayış yerel yönetim vizyonunda yeni bir model olmuştur. Yerel yönetim ve demokrasi ilişkisi temel bir ilişkidir. AK Parti iktidarı vatandaşımızın haklarını ve özgürlüklerini yükseltirken yerel demokratik çeşitliliğe, katılımcı ruhun gelişimine büyük önem vermiştir. Demokrasi, sadece ülke genelinde değil, insanların yaşadığı en küçük mekanlardan büyük şehirlere kadar yerel ölçekte de milli iradenin tecelli etmesi demektir. Mahallelerde yapılacak yatırımlarda, mahallenin bütün dinamikleriyle yani mahalle sakinleri, cami dernekleri, okul aile birlikleri, mahalle koruma ve güzelleştirme dernekleri gibi yönetimlerin görüş ve önerileri alınacak, katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile hizmet verilecektir" dedi.

Hizmeti bir lütuf değil, bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Bilici, "Bu nedenle 30 Mart'tan sonra inşallah halkımızın teveccühü ile Van Büyükşehir Belediyesi olarak herkesi kucaklayacak, kimsenin fikrine, zikrine, sosyal ve iktisadi durumuna bakmadan, herkesi kuşatan, kucaklayan bir anlayışla Van'ı hak ettiği yere taşıyacağız. Van'da bizim hedefimiz huzurlu bir şehir oluşturmaktır. Bunun yanında yaşanılabilir bir kent oluşturmaktır. Sağlıktan eğitime, yeşil alandan spora, çevreden yaşama kadar birçok alanda vatandaşlarımıza imkan sağlamaktır. Van halkı, şehrin sadece sakini değil, Van'ı gerçek anlamda sahiplenmelidir. Bunun gereği olarak Van halkı hafta sonu yapılacak seçimlerde sandığa giderek oyunu kullanmalıdır. Bütün seçmenler kendi iradelerini kimsenin baskısı altında kalmadan özgürce sandığa yansıtmalıdır. Halkı baskı altına alma gayretleri olan çevrelerde Van halkının özgür iradesine saygı göstererek vatandaşın siyasi eğilimlerini etkilememelidir. BDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, kamuoyuna yansıdığı üzere seçim sonuçları ile ilgili beyanda bulunarak partimiz aleyhine talihsiz açıklamalarda bulunarak güya seçim sandıklarında gerginlik çıkartılmak istendiğini ve hile yapılacağı iddiasında bulunmuştur. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır telaşıyla söylenen bu asılsız iddianın hiçbir inandırıcılığı yoktur. Van'da şaibesiz ve şeffaf bir seçimin yapılması en büyük arzumuzdur. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya ve sandıklara sahip çıkamaya çağırıyoruz" diye belirtti. - VAN