Bilgin: Bayramın özünde paylaşma vardır

Memur Sen Van İl Başkanı Hikmet Bilgin, bayramın özünde paylaşma ve bölüşme olduğunu belirterek, tüm Müslüman halkın zulüm altındaki kardeşleri için dua etmesi gerektiğini ifade etti.

VAN 19.07.2015 18:35:55 0
Bilgin: Bayramın özünde paylaşma vardır
Tarih: 01.01.0001 00:00
Memur Sen Van İl Başkanı Hikmet Bilgin, bayramların aynı din ve inancın neşesinde insanları birleştiren, kardeşliği pekiştiren ve kırgınlıkları onaran ilahi bir armağan olduğunu belirterek, "Ramazan ayı kulluk idrakini artırmak ve Allah'a kul, Resulüne Ümmet olmak açısından son derece öğretici ve geliştirici bir ay olmuştur. Kutladığımız bayram, gerçekte sabırla, zikir ve niyazla sürdürülen bir aydan kazanılan ecir ve sevabın sevincidir" dedi.
Bilgin, zorda ve sıkıntıda olan herkese dua edilmesi gerektiğini hatırlatarak, "Başta Filistin olmak üzere bugün Suriye de Rojava'da, Irak, Doğu Türkistan ve Myanmar olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua edelim. Emperyalizm ve işbirlikçileri olan diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı tavır almak hepimizin görevidir. Topyekün İslam dünyasının içinden geçmekte olduğu bu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını dileyelim. Bizim anlayışımıza göre, 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' düsturundan hareketle bayramın özünde paylaşma, bölüşme, dayanışma vardır. Onun için bayram sevincini evlerinden, yurtlarından, topraklarından ayrılmak zorunda bırakılarak ülkemize sığınan kardeşlerimizden de esirgemeyelim. Bir tebessümle dahi olsa yanlarında bulunalım. Kimsesizlerin kimsesi olalım. Zalimlerle değil mazlumlarla iş birliği yapmak gibi tarihi ve şerefli bir geleneğin ve karakterin sahibi olan aziz milletimize yakışan budur. İnsanlığın karşı karşıya bulunduğu kan, gözyaşı, açlık ve sefalet bayram coşkularının doyasıya yaşanmasına engel oluyor. İslam Coğrafyasında başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun isyanını duyuyoruz. İslam dünyasının en acımasız zulümlerle karşı karşıya bulunduğu bu dönemde teslim olmamız gereken en önemli ilahi emir, 'birlik' olmaktır. Müslümanların birliği ve kardeşliği için çalışmaktır. Cenab-ı Allah hepimize bu yolda çalışma azmi versin.Bu vesile ile ramazanın insanlığın kurtuluşuna,ümmetin dirilişine Müslümanların uyanmasına vesile olması dileğiyle herkesin ve her kesimin ramazan bayramını tebrik ederim" ifadelerini kullandı.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi