BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç: 'Dijitalleşme çalışmalarımız devam ediyor'

Bir süre önce Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü görevindeyken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Rıdvan Duran'ın yerine Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevine atanan Cavit Erk

VAN 13.05.2022 10:55:21 0
BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç: 'Dijitalleşme çalışmalarımız devam ediyor'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, beraberindeki Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Faruk Kaya ve BİK Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel ile birlikte, Hacıbekir Kültür Merkezinde düzenlenen değerlendirme toplantısında yerel gazete sahipleri ile bir araya geldi. Toplantıya onur konuğu olarak Vali Mehmet Emin Bilmez, ayrıca Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray da katıldı.
BİK Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, Van'ın aktif bir kent olduğunu ve yerel basının da gelişmesi adına kurum olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek; “Sayın Genel Müdürümüz atanır atanmaz ilk toplantılarını Bitlis ve Van'da yaptılar, teşrif buyurdular. Kendilerine hoş geldiniz diyorum” derken, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray da; “Basın İlan Kurumu, yakından işbirliği yaptığımız bir kurum. Paydaş olma durumumuzu sürdüreceğiz. Yerel basın son derece önemli. Dijitalleşme yönünde üzerimize düşen desteği vermeye çabalayacağız” diye konuştu.
Ardından konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, “Bölgeye olan ilgilerinden dolayı BİK Genel Müdürü Sayın Cavit Erkılınç beye teşekkür ediyorum. Ben yaklaşık 3,5 yıldır Van'da Valilik görevini yürütüyorum. Artık bizim de gitme zamanımız geldi. En kısa zamanda buradan ayrılacağım. Bu vesile ile şimdiden hepinize Allahısmarladık diyorum” dedi.
BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç da, konuşmasının başında Vali Mehmet Emin Bilmez'e yeni görevinde başarı dileklerini iletti.
Van'a 3. gelişi olduğunu belirten Genel Müdür Erkılınç, BİK'in çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede bulunarak; “Basın İlan Kurumu'nu görünür kıldık. Sizleri dinler olduk. Sorunlarınızı dinledik, çok iyi bir yere geldik. Şubelerimizi daha aktif hale getirdik, canlandırdık. Van'da daha önceki yönetim zaafiyetlerini giderdik. Mevlüt bey sağolsun o boşluğu çok sağlam doldurdu. Şube sayımızı 81'e çıkardık. Bütçe sorunumuz vardı, daha önce 41 ile bakan BİK, aynı kadroyla 81 ile bakar oldu. Gece gündüz çalışıyoruz ve verimli de sonuçlar aldık. Ardından pandemi süreci başladı, bu talihsizliğimizdi. Ancak hızlı bir rol aldık ve basına destek olduk. Yeterki yerel basın yaşasın, yerel basın çok değerli, BİK'in başık açısı bu. Bu süreçte eğitim çalışmalarımız oldu. Teknolojik, dijital eğitimler verildi. İnşallah bunları sürdüreceğiz.” diye kaydetti.
Üzerinde çalışılan bir projelerinin olduğunu ve bunun haberini paylaşmak üzere ziyareti gerçekleştirdiğini aktaran Erkılınç; “Bugün buraya gelişimizin temel sebebi de; Gaziantep İpekyolu Kalkınma Ajansıyla 1 ay önce başlattığımız bir proje vardı, sağolsun kendilerinden geldi, biz de Halil beyden aldığımız destekle dedik ki size de geliyoruz. Nedir bu? Gazete sahipleri arkadaşlarımıza dijitalleşme sürecinde bir kredi açmak istiyoruz. Kameradan, baskı makinalarına her ne ise bir rakam sunacağız ve sizlerden de katkı isteyeceğiz. Bizler de proje yöneticileri olarak Genel Müdürlükte, yaptığınız dijital sayfaların tıklanmasını, takibini ölçümleyecek bir sistem kurmak istiyoruz ve bu da bir ilk olacak. TÜBİTAK tarafından akredite olmuş, kabul görmüş bir yazılımla, aklınıza şüphe getirmeyecek dijital ölçümleme sistemine geçmek istiyoruz. Proje henüz yapım aşamasında. İnşallah bunu başaracağız.” ifadelerini kullandı.

“HAZIRLIK YAPIN”

Dijitalleşmenin önemine değinen ve yerel basının da bu konuda gerekli hazırlığı yapması gerektiğinin altını çizen BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, “Basın İlan Kurumu olarak sizlerin dertleriyle dertleniyoruz. Bize güvenmenizi istiyoruz. Bu süreçte gerekli hazırlıkları yaparak dijitalleşmeye ayak uydurmanızı istirham ediyorum” diye konuştu.
Bilgilendirmenin ardından toplantı sona erdi.

VALİ BİLMEZ'E ZİYARET

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Mehmet Emin Bilmez’e de nezaket ziyaretinde bulundu.
BİK Genel Müdürü Erkılınç ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeni göreve atanan Vali Bilmez’e hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Erkılınç, “Sayın Bilmez ile kurumumuzun Van’da düzenlediği etkinlik dolayısıyla hem tanışma hem de yerel basının kalkınması adına yürüttüğümüz projeleri ele alma fırsatımız oldu. Kendilerini, kurumsal iş birliklerine açık ve yerel basını her zaman önceleyen bir vali olarak hatırlayacağız. Kendisine hizmet ve destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum.” dedi.

DAKA ZİYARETİ

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nı da (DAKA) ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Genel Müdür Erkılınç, Basın İlan Kurumu ve Kalkınma Ajanslarının iş birliği halinde çalışmasının yerel basın başta olmak üzere Türk basınının gelişimine, dijital mecralara entegrasyonuna önemli katkılar sağladığını vurguladı.
DAKA Genel Sekreteri Güray ise Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak atanan Cavit Erkılınç’ı tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi. 

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç: 'Dijitalleşme çalışmalarımız  devam ediyor'
/ Prestij Haber Merkezi