Bidav: Halklar Arası Eşitlik Vazgeçilmez İlkemizdir

Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdüren BDP İpekyolu İlçe Örgütü, ilçenin Yalı Mahallesi’nde yüzlerce yurttaşın bir araya geldiği halk toplantısı düzenledi.

VAN 18.03.2014 16:45:36 0
Bidav: Halklar Arası Eşitlik Vazgeçilmez İlkemizdir
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yalı Mahallesi’nde düzenlenen toplantı da konuşan Bidav,” Ben ne kadar Kürt’sem o kadar da Türküm, Kurhesini’yim, Özalp’ın köylerinde yıllardır barış ve kardeşlik içerisinde yaşayan Laz’ım” dedi.


Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte seçim çalışmalarını hızlandıran BDP İpekyolu İlçe Örgütü, ilçenin Yalı Mahallesi’nde 3 ayrı halk toplantısı düzenledi. “Öz yönetimle, özgür kimliğe” şiarı ile Yalı Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantılarına BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav katıldı. Toplantı da ilk olarak konuşan BDP İpekyolu İlçe Başkanı Allattin Dağhan, yurttaşlardan seçimler için destek istedi. Seçimlerin kendileri için referandum niteliği taşıdığını ifade eden Dağhan,” Bizler herkesten, herkesimden destek bekliyoruz. 1 yıldır tek taraflı olarak başlatılan bir çözüm süreci var. Bu süreç sayesinde çocuklarımız ölmüyor. Bunun için, bu çözümün bu barışın kalıcı olması için sizlerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.


Bidav: Bu tür provokasyonlara karşıyız


Ardından konuşan Bidav, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin konuştu. Son günlerde yaşanan provokasyonlara değinen Bidav, taraflara sağduyu çağrısında bulundu. Kürt halkının bazı hassas noktaları olduğunu bu hassasiyetlerin göz önünde bulundurulmasını isteyen Bidav,” Seçimlere sayılı günler kalırken, art arda provakatif olaylar yaşanmaya başladı. Biz bunları kesinlikle tasvip etmediğimiz gibi, karşı da durduğumuzu buradan kamuoyunun bilmesini isteriz. Seçimlerde yarış demokratik ve barışçıl ortamlarda yapılmalıdır. Kavga ve gürültünün olduğu bir seçim yarışının kimseye faydası olamaz. Kendi tabanımıza da diğer partilerin tabanlarına da buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bu tür provakatif olaylardan uzak durun. Seçimlerin demokratik bir ortamda yapılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.


’Bu coğrafyaya barış gelene kadar mücadele etmeye devam edeceğim’


Kendisinin 30 yıldır barış ve kardeşlik için mücadele ettiğini ifade eden Bidav, tüm yaşamının halkların kardeşliği için geçtiğini dile getirdi. Bir 30 yıl daha barış ve kardeşlik için mücadele etmeye hazır olduğunu söyleyen Bidav,” Ben 30 yılımı sadece halklar arasında barış ve kardeşlik olsun diye mücadele ettim. Bu mücadele de eşimi yitirdim. Çoğu kez ölümle karşı karşıya geldim, ama asla tek bir kez barış ve kardeşlik umudumdan vazgeçmedim. Bu ülke de annelerin ağlamaması, çocukların ölmemesi için iyi niyet adımı olarak Türkiye’ye geldim. Ama barış elimize kelepçe taktıkları gibi, 6 yıl cezaevinde bıraktılar. Bunlara rağmen yine barıştan vazgeçmedim, halen barışın arayışçılığını yapıyorum. Bu ülkeye bu coğrafyaya barış gelene kadar mücadelemden asla vazgeçmeyeceğim” diye konuştu.


‘Halklar arası eşitlik bizim vazgeçilmez ilkemizdir’


Van’da herkese ve her kesime eşit yaklaştıklarını söyleyen Bidav, partileri için en temel kriterlerden birinin halklar arası eşitlik olduğunu belirtti. Van’da Kürdün de Türkün de bir ve eşit olduğunu ifade eden Bidav,” Ben ne kadar Kürtsem o kadar da Türküm, Kurhesiniyim, Özalp’ın köylerinde yıllardır barış ve kardeşlik içerisinde yaşayan Laz’ım da. Biz bir ve tekiz. Bizim hiçbir ayrı ve gayrımız olamaz. Bu coğrafya hepimize yeter, bu coğrafya da barışı ve kardeşliğin temelini bir be beraber olarak hep birlikte sağlayacağız. El ele, omuz omuza halk belediyeciliğin temellerini atarak birlikte kendimizi de kentimizi de yöneteceğiz. Bizleri bir birine düşürmeye çalışanlara inat biz kardeşliğimizden asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.


‘Silahlarla işi olanlar, çocukları katledenlerdir’


Başbakan Erdoğan’ın, ‘BDP silahlar altında seçim çalışması yapıyor’ sözlerine tepki gösteren Bidav, kendilerinin hiçbir zaman savaştan yana olmadıklarını söyledi. Bidav,”Sayın Başbakan bölge mitinglerinde BDP’nin silahlar altında siyaset yaptığını dile getiriyor. Buradan Sayın Başbakan’a sesleniyorum. Biz savaştan, ölümlerden yana olsaydık. İyi niyet adımı olarak, barış için Avrupa’dan kalkıp gelmezdik. Biz silahlara karşıyız, bizim silahlarla hiçbir işimiz olamaz. Esas silahlarla işi olanlar Berkin’i, Ceylan’ı ve Uğur’u katledenlerdir. Zırhlı araçları arakasına alıp siyaset yapanlardır. O zırhlı araçlar ki Van’da annelerimizin altında ezildiği araçlardır. Yüksekova’da 3 yurttaşımızı katleden araçlardır. Bunlara silahların gölgesi altında siyaset yapmak denir” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından yurttaşlar mahallede yaşadıkları sorunları dile getirdi. Sorunları not alan Bidav, seçimlerin ardından sorunların çözülmesi için hemen çalışma yapacaklarını belirtti.