Beyüzüm sakinleri sorunlarına çözüm bekliyor

Van'ın Beyüzüm Mahallesi sakinleri, kanalizasyon, yol ve su sorunlarının çözülmesini istiyor. Yıllardır altyapı konusunda hiçbir olanaktan yararlanamadıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Metin Erekin, belediyeden artık kangren olan

VAN 11.10.2012 16:17:17 0
Beyüzüm sakinleri sorunlarına çözüm bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'ın Beyüzüm Mahallesi sakinleri, kanalizasyon, yol ve su sorunlarının çözülmesini istiyor. Yıllardır altyapı konusunda hiçbir olanaktan yararlanamadıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Metin Erekin, belediyeden artık kangren olan sorunlara çözüm üretilmesini istedi. Van Belediye Başkanvekili Sabri Abi ise, mahalleye giderek incelemeler yapacaklarını, yaşanan bir sorunun olması durumunda kısa sürede çözeceklerini ifade etti.


Haber: Arif ASLAN


Van'da Erciş yolu üzerinde bulunan Beyüzüm Mahallesi'nde bulunan 80 hane, kanalizasyon, yol ve su olmak üzere birçok sorunla mücadele ediyor. Bazen günlerce su alamadıklarını belirten mahalle sakinleri, Van Belediyesi'nden soruna çözüm üretmesini istiyor. Metrelerce uzunluktaki hortumlarla su ihtiyaçlarını gideren yurttaşlar, çoğu zaman da bidonlarla su ihtiyaçlarını farklı mahallerden karşılamak zorunda kalıyor. Çözüm için evlerine depo kuran mahalle sakinlerinin depolarını ise, su olmasından dolayı yosunlar kaplamış durumda. Artık evlerinde oturamaz duruma geldiklerini belirten mahalle sakinleri, çözüm bulunmaması durumunda evlerini terk edeceklerini söyledi. Sorunun çözümü için başta Van Belediye Başkanvekili Sabri Abi, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ve Su ve Kanalizasyon Müdürü Mehmet Özköseoğlları ile görüştüğünü belirten mahalle sakinlerinden Metin Erekin, başvurularına rağmen sonuç alamadıklarını dile getirdi.

'Sorunlar çözülmezse mahalleyi terk edeceğiz'

Yapılan başvurularda genelde sorunun çözüleceği yönünde kendilerine bilgi verildiğini söyleyen Erekin, artık yaşadıkları sorunların bitmesini istedi. Mahallenin büyük bölümünde sorunların çözüldüğünü, sadece 80 hanenin sorunlarının çözülmediğini aktaran Erekin, sorunlar çözülmese mahalleyi terk edeceklerini dile getirdi. Alt yapının yapılmadığı mahallede 4 evin kanalizasyon giderini kendi çabaları ile kazdıkları kuyuya bağladığını belirten Naif Demir isimli mahalle sakini ise, mahallede halen foseptik kuyuları kullandıklarını kaydetti. Demir, "Dolan kuyularda belediyeden vidanjör kiralayıp boşaltıyoruz. Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. AKP döneminde zaten hizmet olmadı. BDP'li belediye çalıştı, ancak bizim sorunlara çözüm bulmadı. Diğer mahallelerde her türlü hizmet varken, neden bu mahalleye hizmet getirilmiyor" diyerek, yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.

Belediye Başkanvekili: Sorun varsa kısa sürede çözeceğiz

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Van Belediye Başkanvekili Sabri Abi ise, bütün mahallerde çalışma seferberliği başlattıklarını belirterek, Beyüzüm Mahallesi'nde de sorunların büyük bölümünün çözüldüğünü dile getirdi. Abi, mahalleye giderek incelemeler yapacağını belirterek, yaşanan bir sorunun olması durumunda kısa sürede çözeceklerini ifade etti.