Beton mikserlerinden yollara harç dökülüyor

Van'da bulunan bazı beton santrallerindeki mikserler, yeterli önlem alınmadığı için yolları kirletiyor. Mikserdeki sulu beton harçları özellikle ipekyoluna dökülürken, vatandaşlar söz konusu beton mikserlerinin bağlı bulunduğu firmalar

VAN 5.08.2015 12:22:31 0
Beton mikserlerinden yollara harç dökülüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da son yıllarda sayıları artan beton ve inşaat firmalarının bir kısmı şehri kirlettiği gibi, beton kalitesine de yeterli önemi göstermiyor. Bu firmalara ait olan beton taşıyan mikserler, özellikle sulu beton taşıdığı zamanlarda yollara harç döküyor. Yine bu firmaların bir kısmı bulundukları alanda çakıl taşıdıkları kamyonlarda gerekli önlemleri almadıkları için çevreye çakıl döküyor. Tozlu çakılların bir kısmı yollara döküldüğü için, hızlı geçen araçlar da bu çakılları, ister istemez karşıdan gelen araca fırlatıyor.
Bu konuda yetkililerin gerekirse cezai müeyyide uygulaması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, "Zaman zaman yoldan geçerken rastladığımız beton yüklü mikserler, yolda hareket halindeyken adeta çevreye sulu beton döküyor. Devlet dünyanın parasını verip yol yapıyor, ancak bu mikserler, sürücülerin duyarsızlığı sonucu yola beton döküyor. Yine kamyon sürücülerinin de yeterli önlem almamasından dolayı kamyonlarda taşınan malzemeler yola saçılıyor. Özellikle çakıl taşı yüklü kamyonlarda dökülen çakıllar yolları kirlettiği gibi, hızlı geçen araçların söz konusu çakılları başka araçlara fırlatması ile büyük tehlikeler oluşturuyor. Yetkililerin bu konuda mutlaka denetim yapması ve kanunlara uymayan firmalara cezai müeyyide uygulamasını istiyoruz" yorumlarında bulundular.
Öte yandan bazı mahalle sakinleri söz konusu beton mikserleri ile alakalı birkaç kez şikâyette bulunduklarını belirttiler.

Bölge: Burhan Ergin