Beş yıllık evlat acısı…

'TEDAVİ SÜRECİ OLDUKÇA AĞIR İŞLİYOR'

VAN 12.08.2015 09:57:16 0
Beş yıllık evlat acısı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Vanlı Esnaf Mehmet Nuri Sulhan, yaklaşık beş yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yaşam fonksiyonlarının bazı bölümlerini yitiren evladı Cahit Sulhan'ın eski hayatına dönmesi için çabalıyor. Araç içi trafik kazası sonucu konuşamayan, yürüyemeyen ve yüzde 50 beslenebilen Cahit Sulhan'ın eski günlerine dönmesi için gitmedik hastane bırakmayan Baba M.Nuri Sulhan, "Oğlumun tam teşekküllü bir fizik tedavi merkezinde kalması için yetkililerden destek bekliyorum" dedi.
Bölge: Bişar Ulutaş
2010 yılının aralık ayında bulunduğu araç trafik kazası geçirdiği ve beyin travması geçirdiği için, hayatını kaybetmemesine rağmen adeta hayattan kopan Cahit Sulhan (25), aradan geçen beş yıla rağmen eski günlerine dönemedi.
 Beş çocuklu ailenin reisi olan Vanlı Esnaflardan ve Sulhan Ticaret'in sahibi M.Nuri Sulhan, evladının eski günlere dönmesi için çok büyük çabalar gösteriyor.
Baba M.Nuri Sulhan, Van'daki hastanelerin çeşitli branşlarındaki eksikliklerden söz ederek, beyin cerrahi ve nöroloji konusunda daha iyi noktada olması için çalışmaların yapılmasını istedi.
Evde bakım hizmeti için ayda bir çocuğunun bakımı için Sağlık Müdürlüğü'nden personellerin geldiğini anlatan Baba Sulhan, ama bugüne dek bir randıman veya olumlu sonuç alamadıklarını belirterek, "Biz, en azından ayda bir, herhangi bir beyin cerrahi uzmanının gelip çocuğumuzla ilgilenmesini istiyoruz" dedi.
 
"TEDAVİ SÜRECİ OLDUKÇA AĞIR İŞLİYOR"
Kaza sonrası, önce Van'daki hastaneler kaldırılan Cahit Sulhan, buradaki belli tedaviler sonrası İstanbul, Ankara, Bolu gibi şehirlerin devlet hastaneleri ve fizik tedavi merkezlerine yatırıldı. Daha önceleri karından pet sistemi ile beslenebilen Cahit Sulhan, son yıllarda yüzde 50 oranında ağızdan beslenebiliyor.
 Yıllardır evinde bir koltukta oturan, konuşamayan, ama belli duygularını açığa vurabilen Cahit Sulhan, ailesinin çeşitli hareketlerine ve konuşmalarına tepkiler verebiliyor.
Cahit'in iyi bir fizik tedavi merkezine yatırılması gerektiğini isteyen Baba M.Nuri Sulhan, "Oğlum trafik kazası sonucu bu hale geldi. Yaşam fonksiyonlarının belli bölümlerini yerine getiremiyor. Evladımızın son yıllarda tedavisinin çok yavaş ilerlemesi bizi kahrediyor. Elbette bizler ailesi olarak onun biraz erken iyileşmesini istiyoruz. Evladımızın eski günlere dönmesini, bizimle konuşmasını, eğlenmesini, koşmasını, yemesini ve içmesini istiyoruz. Rabbim kimseye evladı ile ilgili bu tür sıkıntılar vermesin" şeklinde konuştu.
Trafik kazasının birçok kişinin evini yıktığını dile getiren Baba M.Nuri Sulhan, herkesin araç kullanırken çok dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Bizim evladımız trafik kazası sonucu bu hale geldi. Herkesin trafikte hız kurallarına uymasını, dikkat etmesini istiyoruz. Rabbim kimsenin başına bu tür felaketler getirmesin. Allah'tan isteğimiz evladımızın eski günlere yeniden dönmesidir. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.