BES, bölge toplantısını Van'da yaptı

BES Genel Başkanı Fikret Aslan, bazı bölge illerini gezdikten sonra önceki gün de bölge toplantısı için Van'a geldi.

VAN 24.10.2016 10:15:53 0
BES, bölge toplantısını Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Aslan, yaptığı geziyle ve son süreçte yaşanan siyasal gelişmelerle ilgili olarak, KESK binasında basın açıklaması yaptı.

"KAMU EMEKÇİLERİ HEDEFTE"
"15 Temmuz darbe girişiminden sonra hükümet kamu emekçilerini hedef aldı" ifadelerini kullanan Aslan, şunları söyledi:
"Böylesi bir süreçte fiilen kamu emekçilerinin iş güvenceleri ortadan kaldırılmıştır. Kamuda görev yapan, muhalif olan tüm kamu emekçileri hedef haline gelmiştir. Yaşanılan böylesi kaotik bir süreçte tüm muhalifler susturulmaya çalışılmaktadır. Laik, bilimsel, anadilde eğitimi savunduğu için açığa alınan, işten atılan, tutuklanan eğitim emekçileri başta olmak üzere bütün kumu emekçileri hedeftedir."
"BES olarak büro emekçilerinin eşitlik, adalet ve insanca yaşam taleplerinin onurlu sesi olduk, olmaya devam edeceğiz" diyen Aslan, şöyle devam etti:
"Savaşa karşı barışı, faşizme karşı özgürlüğü, şovenizme karşı kardeşliği savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Adı konulmamış bir ekonomik kriz giderek derinleşmektedir. İçeride savaş konseptinde ısrar devam ederken, başkanlık tartışmaları tüm bu gündemlerin önüne geçmiş bulunmaktadır. Kamu emekçilerinin talepleri aynı zamanda kamudan hizmet alan halkımızın da talepleridir. Bilinmesini isteriz ki boyun eğmeyeceğiz."

İL GEZİLERİ
Bölge illerine yapılan gezilerle ilgili de bilgi veren Aslan, şunları söyledi:
"BES olarak bir haftadır Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Bitlis, Muş ve Van İllerinde yaptığımız işyeri ziyaretlerinde üyelerimizle bir araya gelerek sürece dair değerlendirmeler yaptık. Bugün de yapacağımız bölge toplantısında çalışmalarımızı bütünlüklü olarak değerlendirerek önümüzdeki sürece dair çalışmalarımızı planlayacağız. Yaşanan hukuksuz uygulamalara boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz."

BARIŞ SÜRECİ
Aslan, yeniden barış sürecinin başlatılması gerektiğini de ifade ederek, "Türkiye'de barış süreci tekrar başlatılmalı, Ortadoğu'da savaş çığırtkanlığına son verilmelidir." diye kaydetti. 
Açıklamanın ardından BES, bölge toplantısını Van’da gerçekleştirdi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı