Berge: Kapıköy’ün açılması büyük heyecana vesile oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kapıköy Sınır Kapısı’nın belirtilen tarih olan 17 Mayıs’ta açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa

VAN 18.05.2021 17:51:23 0
Berge: Kapıköy’ün açılması büyük heyecana vesile oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Koronavirüsün tüm dünyada etkisini göstermesiyle birlikte Türkiye’de de büyük bir ekonomik daralma meydana geldiğini anımsatan Van ESOB Başkanı Berge, “Virüsün ülkemizde görülmesiyle birlikte sınır kapıları kapatıldı, ardından birçok sınır kapısı açıldı. Kapıköy Sınır Kapısı ise açılmadı. Şehir esnafımızın toparlanabilmesi adına, bir yıldan fazladır kapının açılması içi emek verenleri kutluyoruz” ifadelerini kullandı.
 “EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
 Kapının açılmasında Van’a yakışır bir şekilde topyekün bir mücadele verildiğinin altını çizen VANESOB Başkanı Berge, “Bu süreçte Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Van’da da başta Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez olmak üzere, AK Parti MKYK üyeleri Sayın Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk ve Zahir Soğanda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Gülşen Orhan’a, milletvekilleri Sayın Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar ve İrfan Kartal’a, AK Parti Van İl Başkanı Sayın Kayhan Türkmenoğlu’a, meslek odaları başkanlarına, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 “SAYIN VALİMİZ ÇALIŞMALARI TAMAMLADI”
 Berge, “Kapıköy’ün şehrimize olan ekonomik getirileri yeniden kazandırmak için çalışan Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez, gerekli tedbirleri almıştır. Covid testi, ulaşım ve personel hizmetleri başta olmak üzere tüm hazırlıkları tamamlayan sayın valimiz kapımızı geçişlere uygun bir hale getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak üzerimize düşeni yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kapımız açılmıştır. Türkiye olarak üzerimize düşeni yaptık, İran’ın hızlı bir şekilde karar alarak süreci hızlandırmasını bekliyoruz. Van esnaf, sanatkar ve tüccarları bugünü dört gözle bekliyordu. İran tarafının da hazır olması ile birlikte bizler de özlediğimiz o günlere yeniden döneriz.” görüşlerine yer verdi.