Berge: Aşı çalışmalarına desteğimiz sürecek

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, aşı çalışmalarına odalar olarak destek sunmaya devam edeceklerini söyledi.

VAN 12.08.2021 13:26:48 0
Berge: Aşı çalışmalarına desteğimiz sürecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Dr. Beytullah Şahin, Van İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ve Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Adem Ergioğuz, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) yönetim kurulu toplantısına katıldı.

   Aşı gündemi ile yapılan toplantıda, tüm Van halkına aşı olma çağrısı yapıldı.

    “Dedikodulara değil bilime inanın”

    Toplantıda konuşan Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Dr. Beytullah Şahin yaptığı açıklamada,  “Hızlı bir şekilde tedbirlerimizi alıp, insanların kafalarındaki soru işaretlerini giderip aşı olmalarını sağlamamız lazım. Dedikodulara değil, ilime, bilime, devlet büyüklerimizin ve sağlık otoritelerinin söylediklerine kulak vermemiz lazım. Van’daki işyeri sahiplerinin ve buralara giden vatandaşlarımızın aşılı olması, hepimizin yararınadır. Her noktada sağlık çalışanlarımızı konuşlandırarak aşılama hizmeti vermeye hazırız. Özellikle kümelenmiş esnaf gruplarımızı yerinde aşılayabiliriz. Bu toplantı vesilesiyle, vatandaşlarımıza mutlaka aşı olmaları gerektiği çağrısında bulunuyoruz. İllerimizin mavi olması için çalışacağız, bu kapsamda Van’dayız. Van'da aşı çalışması yapacağız. Aşı da ilaçlar gibidir, aşıdan başka çaremiz yok. Eğer bu iş kontrol edilemeyecek bir düzeye gelirse, kısıtlamaları getirmek durumunda kalacağız.” dedi.  

    “Covid 19’a karşı en büyük silahımız aşıdır”

    Sağlık Bakanlığı’nın istenen sayıda aşı oranını yakalanması için çalışma yürüttüğünü belirten Van İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ise, “Bizim şu anda en büyük silahımız hayat kurtaran Covid 19 aşısıdır ve aşıdan başka şansımız kalmadı. Sizlerden destek istiyoruz. Koronavirüs nedeniyle hastanelerimizin yoğun bakımlarında yatan ve ızdırap çeken hastalarımız, herkesi aşı olmaya çağırıyor. Yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 98’i aşısız olanlardır. Aşı olanlar hastalığı hafif geçiriyor, çok az sayıda kişi hastaneye ya da yoğun bakıma giriyor. Vaka sayılarını azaltmamız için odalarımızın desteğine ihtiyacımız var. VANESOB Başkanımız Sayın İsa Berge, başından beri bize gereken desteği veriyor. Birlikte başarırsak Van’ı en düşük riskli olan mavi konumuna getireceğiz. Temizlik, maske, mesafe ve aşı hassasiyetini gösterelim.” şeklinde konuştu.

   “Sağlık Van güçlü esnaf için, Van mavi kalsın”

   VANESOB Başkanı İsa Berge ise, “Bizler de VANESOB aşı oranının arttırılması için sahada çalışmalarımızı yürüttük. Van merkez ve ilçe oda başkanlarımız ile yaklaşık 20 bin esnaf ve sanatkarımızı temsilen buradayız. Çeşitli ziyaretlerde bulunarak esnaf ve sanatkarlarımızın aşılanması için gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. İlçelerde de oda başkanlarımız aynı çalışmaları yürütmektedir. Bu aralar özellikle gençlerin aşı taleplerinde artış var. Farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. Sağlıklı Van, güçlü esnaf için aşı çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

    “Sayın valimiz ile birlikte çalışıyoruz”

   Başkan Berge, “Pandemi süreci boyunca Valimiz Sayın Mehmet Emi Bilmez ile birlikte hep sahadaydık. Esnaf ve sanatkarlarımızı ziyaret ederek pandemi kuralları ve aşı konusunda bilinçlendirme çalışmaları yaptık. Sayın valimiz ile birlikte düzenli olarak yürüttüğümüz çalışmalara karşılık, esnafımızın da gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz. Başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm esnaf ve sanatkarlarımızı da aşı olmaya davet ediyoruz. Normal bir hayat için herkes mutlaka aşı olmalıdır.” görüşlerine yer verdi.

   Son bilgilere göre, Van’da aşılanması gereken 720 bin kişiden 410 bin kişisi aşılandı. Yaklaşık 310 bin kişinin daha aşılanması gerekiyor. Van’da 65 yaş üstü olan kişilerin yüzde 85'i aşılanmış durumda. Dünyada  yaklaşık 4 milyar insan aşı yaptırdı. Van, vaka sayısı olarak en kötü 10 il arasında sayılıyor.