Bereket ayı olan Ramazan ayı boyunca

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Ramazan ayının dini ve sosyal hayatta müstesna bir yeri ve öneminin olduğunu söyleyerek, '' 'Şehr-i Tuşba'da Şehr-i Ramazan', Belediyemizin ilk yıldan itibaren kurduğu kardeşlik iftar çad?

VAN 18.06.2015 20:36:59 0
Bereket ayı olan Ramazan ayı boyunca
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe yaptığı açıklamada, "Ramazan ayı, sahur, oruç, iftar, teravih, kandil, mukabele, mahya, kadir gecesi, herbir geceyi ihya, sadaka, fitre, zekat gibi pekçok hikmetlerle dolu külli bir ibadetin yerine getirildiği, Kur'an-ı Kerim'in daha dikkatlice ve daha çok okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşımının zirveye çıktığı eşsiz bir zaman dilimidir. Ramazan ayı birlik ve beraberliğe vesiledir. Ramazan ayı, Allah'a olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir aydır. Asırlardır din ile bağını koparmadan sürdüren ve onu manevi hayatının aydınlık bir ışığı kılan anadolunun kadir şinas insanı, Ramazan ayının huzur ve esenlik veren derin etkisini nefislerinde, ailelerinde ve toplumlarında yaşamış ve yaşatmış, bu ayı hem dini, hem de içtimai, sosyal ve kültürel hayatları bakımından da canlı bir dönem haline getirmişlerdir" diye konuştu. 

Bereket ayı olan Ramazan ayı boyunca Tuşba Belediyesi olarak Kinyas Kartal Bulvarı Otogar yanında 'Şehr-i Tuşba'da Şehr-i Ramazan' iftar çadırında her gün yaklaşık bin 500 kişiyi ağırlayacaklarını kaydeden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, tüm vatandaşların davetli olduğu iftar çadırında iftar yemeğinin yanı sıra ilahi, dini sohbetler, sinevizyon gösterisi ve çocuklar için çeşitli etkinliklerin yer alacağını belirtti. Başkan Özgökçe, "Kurduğumuz iftar çadırlarında her gün bin 500 kişiye 4 çeşit sıcak yemek vereceğiz. Ramazan duygusunu doya doya yaşamak isteyen herkesi kardeşlik iftar çadırımıza bekliyoruz. 'Şehr-i Tuşba'da Şehr-i Ramazan' iftar çadırına her akşam birçok kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri ile sivil toplum örgüt temsilcisini konuk etmek ve iftarlarını çadırımızda açacak olan vatandaşlarımızla bir araya getirmek istiyoruz'' dedi. 
Başkan Özgökçe, ayrıca maddi durumu iyi olmadığı halde gerek sağlık koşulları gerekse başka nedenlerden dolayı iftar çadırlarına gelemeyen vatandaşların evlerine ise her akşam sefer tasları ile hem iftar hem de sahurda kendilerine yetecek kadar sıcak yemek bırakılacağını sözlerine ekledi.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -