Berber ve kuaförlere ücretsiz Covid-19 testi

Van Berber ve Kuaförler Odası Başkanlığı, İpekyolu İlçesindeki üyelerine ücretsiz Covid-19 testi yaptırdı.

VAN 11.11.2020 10:20:11 0
Berber ve kuaförlere ücretsiz Covid-19 testi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 salgını etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bu çerçevede ülke bazında salgının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler de hat safhaya çıktı. Bu kapsamda kurumsal olarak bir adım atan Van Berber ve Kuaförler Odası, en riskli gruplardan birini oluşturan üyelerine yönelik ücretsiz Covid-19 testi yaptırmaya başladı. İlk olarak İpekyolu İlçe sınırı içerisinde yer alan üyeleri için adım atan oda yönetimi, Tuşba ve Edremit ilçeleri için de girişimlerde bulunacak.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Van Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, sunmuş oldukları hizmetin İpekyolu İlçesi ile sınırlı kalmayacağını söyledi. Tuşba ve Edremit ilçeleri için de yetkili birimlerle irtibata geçeceklerini ifade eden Koç: “Yönetimdeki arkadaşlarımla beraber Tuşba İlçe Sağlık Müdürmüzle görüşeceğiz, sonra Edremit İlçe Sağlık Müdürümüzle de görüşerek, kendilerinin de, sunmuş olduğumuz bu hizmete destek olmalarını rica edeceğiz. Muhakka ki duyarlıdırlar, işin farkındalar. Bizim esnafımız tehlikeli risk grubunda olduğu için ve aynı zamanda müşterisi ile bire bir temas halinde olduğu için teklifimizi muhakkak kabul edeceklerini ümit ediyorum” dedi.

“ESNAFIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Van Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, üyelerine yönelik yapmış oldukları ücretsiz Covid-19 testinin, çalışan personeli de kapsadığını belirterek şöyle konuştu: “İpekyolu ilçemizde yaklaşık 200 tane bayan kuaförümüz var, 50 tane güzellik salonumuz var, 200 tane de erkek berberimiz var. Esnafımız bizim için çok önemli, biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin de her bir bireyine hizmet sunmak zorundayız. Odamıza kayıtlı üyenin personelini de hiçe sayamayız, hepsinin çalışanları ile beraber bizim başımızın üstünde yerleri var. Kendilerine hizmet etmekten de keyif alıyoruz. Geçen hafta İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü ile görüşmüştük, sağ olsunlar bu konuda çok duyarlı davrandılar ve bizim teklifimizi kabul ettiler. Hemen Covid-19 testine başlayalım dediler. İlk etapta üyeleri gezerek yapmak istediler ama üye sayımızın ve İpekyolu İlçemizin büyük oluşundan dolayı ve biraz zor şartlar altında olacağından dolayı bir yer belirledik. Serhat Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde yer alan İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü binasında testlerimizi yapmaya başladık. İlk olarak Pazar günü berber esnafımıza, akabinde Salı günü de bayan kuaförü ve güzellik salonları üyelerimize ve çalışan personel arkadaşlarımıza Covid-19 testlerini ücretsiz olarak, sabah 09.00 ila akşam 17.00 saatleri arasında yaptırdık. Sizin vasıtanızla İpekyolu İlçe Sağlık Müdürümüze, müdür yardımcısına ve hizmet sunan bütün çalışan personel arkadaşlarımıza şahsım ve esnafım adına sonsuz teşekkürler ederim.” 

“SIRADA TUŞBA VE EDREMİT İLÇELERİNDEKİ ÜYELER VAR"

Oda olarak üyelerine yönelik yaptıkları ücretsiz Covid-19 testinin İpekyolu İlçesi ile sınırlı kalmayacağını sözlerine ekleyen Koç, Tuşba ve Edremit ilçeleri için de aynı çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Koç: “ Allah nasip ederse bugünlerde yönetimdeki arkadaşlarımla beraber Tuşba İlçe Sağlık Müdürmüzle görüşeceğiz. Ardından Edremit İlçe Sağlık Müdürümüzle görüşeceğiz ve onların da, yapmış olduğumuz bu hizmete destek olmaları ricasında bulunacağız. Muhakka ki duyarlıdırlar, işin farkındalar. Bizim esnafımız, tehlikeli risk grubunda olduğu için ve aynı zamanda müşterisi ile bire bir temas halinde olduğu için bizim teklifimizi muhakkak ki kabul edeceklerine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“GÜZEL İŞLER YAPMAK İSTİYORUZ”

Oda yönetimi olarak esnaf grupları için ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini ifade eden Van Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, son olarak şunları söyledi: “İşimizi ve sorumluluğumuzu biliyoruz. Yönetim olarak güzel işler yapmak istiyoruz, biz hizmet adamıyız, esnafımızın hizmetkârıyız. Esnafımızın hiç bir şüphesi olmasın, onlar için güzel olan her türlü hizmetin peşinden gitmeye devam edeceğiz.”
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi