“BENİM BAŞKANIM DEĞİLSİN”

El-cezire

VAN 13.11.2016 11:40:08 0
“BENİM BAŞKANIM DEĞİLSİN”
Tarih: 01.01.0001 00:00
Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinin ardından başlayan protestolar, üçüncü günde de devam etti. Miami, Los Angeles, New York’un da aralarında olduğu pek çok kentte protestocular sokağa çıktı.

Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco ve Portland’da sokağa çıkan göstericiler,  ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ı protesto etti. Göstericiler göçmen karşıtı, ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerinden dolayı eleştirdikleri Trump’ın seçilmesine karşı “Barış ve sevgi”, “Nefret yok, korku yok! Yabancı düşmanlığını sınır dışı et!” “Duvarın bizim yolumuzda duramaz”, “Benim başkanım değilsin”, “Sokaklar kimin? Bizim!”  sloganları attı.
ABD’nin batı yakasında “Demokratların kalesi” olarak nitelenen Oregon eyaletinin Portland kentinde, 4 binden fazla kişinin katıldığı Trump karşıtı gösteriler bir süre sonra şiddet içermeye başladı. Polis, trafiğin engellenmesi ve kendilerine bazı cisimlerin atılması üzerine, göstericilere biber gazıyla müdahale etti. En az 26 kişi gözaltına alındı.
Portland polisi, göstericilerin Morrison Köprüsü’nden geçmeleri sırasında bir kişinin silahla vurulduğunu açıkladı. Herkesin bölgeyi tahliye etmesini isteyen polis, görgü tanıklarını yanına çağırdı.
Medyayı “ABD’deki Trump karşıtı gösterileri kışkırtmakla” suçlayan ve protestocuları eleştiren Trump, gösterilerin Oregon’da şiddete dönüşmesinin ardından, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Protestocu küçük grupların bu ülkeye olan tutkusuna bayılıyorum. Hepimiz bir araya gelip ülkemizle gurur duyacağız” dedi.
Protestoların başlamasının ardından Donald Trump, “Açık ve başarılı bir başkanlık seçimi yapıldı. Şimdi medya tarafından kışkırtılan profesyonel göstericiler protesto ediyor. Hiç adil değil” diye açıklama yapmıştı.
Göstericiler ise Trump’ın göçmen karşıtı, ırkçı, cinsiyetçi söylemlerinden duydukları endişeyi göstermek için eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.