‘Ben Girişimciyim Demo Day’ etkinliği gerçekleşti

Van Teknokent ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) iş birliğinde yürütülen ‘Ben Girişimciyim’ adlı girişimcilik ve iş fikri yarışması kapsamında ‘Ben Girişimciyim Demo Day’ etkinliği, online olarak gerçekleşti.

VAN 15.02.2022 15:16:17 0
‘Ben Girişimciyim Demo Day’ etkinliği gerçekleşti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başta Van olmak üzere TRB2 bölgesinde, nitelikli girişimciliğin özendirilmesinin ve girişimciler tarafından piyasalarda rekabet edebilen yenilikçi ve teknoloji düzeyi yüksek olan ürünlerin üretiminin hedeflendiği ‘Ben Girişimciyim’ yarışmasında; ayrıca üretim süreçlerini geliştirebilen teknoloji tabanlı başlangıç firmalarının oluşumunun hızlandırılması da amaçlanıyor.

ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

10 girişimcinin jüri üyelerinin karşısına çıktığı online etkinlikte, Teknokent adına açıklamalarda bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yayla; “Özellikle teknolojinin sürekli geliştiği ve değiştiği günümüzde, sektöre güç verecek girişimleri desteklemenin ülkemizin iktisadi ve sosyal hayatını zenginleştirmede önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Son yıllarda yerli ve milli üretim anlayışının ivme kazandığı ülkemizde döviz geliri sağlayacak her girişimin özendirilmesinin şart olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla yenilik ve teknoloji odaklı girişimlerin desteklenmesi ve geliştirmesi için son hızla çalışıyor ve projeler üretiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK"

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Van Teknokent iş birliğinde yürütülen ‘Ben Girişimciyim’ yarışmasının da iş fikirlerinin ve girişimciliğin desteklendiği çalışmalardan biri olduğunu vurgulayan Yayla,  sözlerini; “Girişimci adaylarımız, yarışma kapsamında 1 yıl boyunca girişimcilik yolculuklarında ihtiyaç duyacakları eğitimler ve monitörlüklerle desteklendiler. Girişimci hızlandırma programına katılan girişimci adaylarımız arasından seçilen 10 girişimcimiz bugün sahneye çıkarak projelerini tüm Türkiye ile paylaşma imkânını yakaladılar. Gelecekte başarılı olacaklarına inandığımız bu girişimcilerimizin, girişimleri ile özelde bölge genelde ise ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını umuyoruz. Bu anlamda projenin yürütülmesinde gösterdikleri üstün gayret için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına ve Van Teknokent ekibine teşekkür ederim.” şeklinde tamamladı.

ÇOK GÜZEL DENEYİMLER EDİNDİK

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray adına etkinliğe katılan DAKA Beşeri Sermaye ve Girişimcilik Politikaları Birimi Başkanı M. Emin Çakay ise yaptığı konuşmada; “Ben Girişimciyim Yarışması kapsamında bölgenin girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi adına uzun soluklu bir maraton geçirdik ve bu maratonun sonuna geldik. Bu anlamda bugün çok anlamlı ve önemli bir gün. Demo day etkinliği, sadece yarışmaya katılan girişimciler için değil aynı zamanda Van Teknokent ve DAKA için de bir demo day manası taşımaktadır. Bizim çabamız, Türkiye’nin geri kalmış bölgelerinden birinde girişimcilik ekosistemini geliştirmektir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Ajansın bilişim ve girişimcilik alanındaki iş birliği bölge adına da çok büyük bir anlam ifade etmektedir. Üniversitenin bu alanda gerçekleştirdiği çok önemli faaliyetler var. Yenilikçi sistemleri, girişimcilik ekosistemlerini geliştirmek, bu alandaki ulusal tecrübeleri paylaşmak ve girişimi bir kalkınma ve istihdam aracı olarak yaygınlaştırmak bizim için çok önemli bir görevdir. Bu kapsamda yarışma boyunca hem Van Teknokent hem de DAKA olarak çok güzel deneyimler edindik. Önümüzdeki süreçte bu deneyimleri daha güçlü çalışmalara yansıtacağız. Bu nedenle ikincisini düzenlediğimiz bu faaliyetin üçüncüsünü de hayata geçireceğimizin müjdesini de vermek isterim. Süreç boyunca yılmadan çalışan, tüm etkinliklere katılan girişimcilerimize, jüri üyelerimize teşekkür ederim.” sözlerini kullandı.

'BEN GİRİŞİMCİYİM' YARIŞMASI

Van Teknokent ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında imzalanan protokol ile 2021 yılının Mart ayında start alan ‘Ben Girişimciyim Yarışması’na 260‘ın üstünde başvuru gerçekleşti. Başvuru yapan girişimciler arasından seçilen 67 girişimci adayı, Van Teknokent  bünyesinde kurulan Start One kuluçka merkezinde Girişimci Hızlandırma Programına katılım sağladı. Çeşitli mentörlükler ve eğitimler alan girişimci adayları arasından seçilen 10 yarışmacı finale kalmaya hak kazandı. Demoday günü projelerini jüri üyelerine anlatan girişimciler arasından 3 girişimci adayının projesi ise derece aldı.

Galata Business Angels Genel Müdürü Ata Uzunhasan, Glocal Advisory Genel Müdürü Özgür Arda, StartersHup Genel Müdürü Arda Aşkın ve Sürdürülebilirlik Uzmanı Zeynep Bilgi Buluş’un jüri üyeliğini yaptığı Demoday etkinliği, dereceye giren projelerin ilan edilmesi ile son buldu.

Moderatörlüğünü Van Teknokent Genel Müdürü Yasemin Yetkin’in yapmış olduğu Demo Day etkinliğinde sahne alan girişimci adaylarının projeleri;

  • Fizyotech; Fizik tedavi amaçlı geliştirilmiş hassas homojen ısı yüzeyine sahip yenilikçi ısı ajanı
  • S-tech; Yapay zekâ tabanlı dijital Stetoskop
  • Navi Wire; Yeni nesil damar sıyırıcı (Vein Stripper)
  • StarDisc: Antibiyotik duyarlılık testi için yıldız formunda membran şerit
  • Heysem; Noninvaziv Yöntem ile hemoglobin, nabız, saturasyon ve met-hemoglobin ölçüm cihazı
  • LifeLine; Giyilebilir,EKG, nabız ve solunum ölçen kablosu holter
  • TetraCella; Brusella hızlı test kiti
  • ResultLabAI; Diş hekimliğinde tanı, anlık analiz ve tedavi planlama
  • Mattarama; Yüksek çözünürlüklü biyolojik nesne ve materyal dijitalleştirme sistemi

MİNSO; Soğuk zincir akıllı taşıma çantası, şeklinde sıralandı. / Prestij Haber Merkezi