Bem-Bir-Sen ile Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve Tuşba Belediyesi arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı

Van’ın İpekyolu Belediyesi ile Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında ‘Sosyal Denge Tazminatı’ sözleşmesi imzalandı.

VAN 28.12.2021 16:02:04 0
Bem-Bir-Sen ile Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve Tuşba Belediyesi arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkanlık makamında gerçekleştirilen imza törenine İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın ile Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın ve İpekyolu Belediyesi Sendika temsilcimiz Adnan Gül katıldı.

Bem-Bir-Sen'in 6. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde elde ettiği en önemli kazanımlardan olan sosyal denge tazminatı oranının yüzde 100'den yüzde 120'ye çıkarılmasının akabinde, Bem-Bir-Sen ile İpekyolu Belediyesi arasında Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.

“ÜYELERİMİZE HAYIRLI VE BEREKETLİ OLSUN İNŞALLAH”

İmza töreni öncesi açıklamalarda bulunan Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, sözleşmenin çalışanlara hayırlar getirmesini dileyerek, “Bilindiği gibi 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde sosyal denge tazminatının oranı yüzde 100'den yüzde 120'ye çıkarılmıştı. Birçok belediye bu çerçevede sosyal denge sözleşmelerini imzaladı, imzalıyor. Katkılarından dolayı memurlar adına İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Belediye İhsan Emre Aydın’a teşekkür ediyorum. İlçeye hizmet eden belediye çalışanlarımızın huzuru, mutluluğu ve refahı bizim önem verdiğimiz hususlardandır. Çalışanlarımızın hakları sonuna kadar verilecektir. Tüm personelimizin alın teri kurumadan haklarını vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Belediyemizde görev yapan memurlarımızı kapsayan bu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyor, bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmalarımızı yapacağımızı belirlemek istiyorum” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından İpekyolu Belediyesi’nde görev yapan memurlar için Sosyal Denge Sözleşme imzaları, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın ile Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ve Van Şube Başkanı Harun Altın tarafından atıldı,,

Büyükşehir ile Bem-Bir-Sen arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı

Van Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, İl Başkanı Harun Altın ve yönetim Kurulu üyeleri ile Belediye ve VASKİ'nin ilgili daire Başkanları katıldı.

ÇALIŞANLARA YÜZDE %120 ZAM

Törende söz alan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Bugün belediyemizde ve VASKİ’de çalışan, memur ve sözleşmeli personele 2022 yılı ve 2023 yılı için ödenecek sosyal denge tazminatı ile ilgili Bem-Bir-Sen temsilcilerimizle sözleşme imzaladık. Van Büyükşehir Belediyemizde 581 memur, 221 sözleşmeli personelimiz çalışmaktadır. VASKİ’de ise 74 memur, 42 sözleşmeli personelimiz çalışmaktadır. Toplamda 918 memurumuzun ve sözleşmeli personelimizin sosyal denge tazminatıyla ilgili sözleşmeleri imzaladık. Bilindiği gibi memurlara toplu iş sözleşmesi imzalama yetkisi verildikten sonra, memurların sosyal hakları ile ilgili, ilgili sendika temsilcileriyle kamu arasında sözleşme imzalanmaktadır. Bu yıl personelimize en fazla toplu iş sözleşmesi ile en yüksek devlet memur göstergesinin yüzde yüze kadar sosyal denge tazminatı verilebiliyordu. Bu yıl yapılan toplu sözleşmelerde bu yüzde %120 yirmiye kadar çıkarıldı. Bizde çalışanlarımıza en üst limitten, yani yüzde %120 limitinden, sosyal denge tazminatı ödenmesine karar verdik. Hem belediyemiz için, hem de çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Ocak ayı memur maaş zammı açıklandıktan sonra meydana gelecek zam da buradaki orana karar verdiğimiz için, arkadaşlarımızın sosyal denge tazminatını da aynı şekilde hesaplarına yansıyacaktır. Biz mesai arkadaşlarımızın her türlü ücreti, her türlü takdiri hak ettiklerine inanıyoruz. Hepsi de Van’a, Vanlılara hizmet etmeyi, bir ibadet şiarı ile yerine getirdiğini biliyoruz. Hepsine teşekkür ediyoruz. Sendika temsilcilerine de göstermiş olduğu gayretten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“VAN BU DÖNEMDE İLMİK İLMİK DOKUNDU”

Daha sonra söz alan Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ise “Sendikacılık noktasında meseleye bakmıyorum. Memlekete hizmet bağlamında Sayın Valimiz, Genel Sekreterimiz, VASKİ genel müdürümüz, bu dönem Van’ı özellikle ilmik ilmik dokuyarak, hakikaten cadde ve sokakları yeni bir görünüme kavuşturdular. Bende bir Vanlı olarak bundan gurur duyuyorum. Van’ımıza yeni bir dizayn, yeni bir düzen getirdiler. Çalışanlarımızın en yüksek taban üzerinden zam verildi. Çalışanlarımız adına minnet duyuyorum” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından Van Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan memurlar için Sosyal Denge Sözleşme imzaları, Van Valisi Bilmez ile Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ve Van Şube Başkanı Harun Altın tarafından atıldı.

Tuşba Belediyesi’nde ‘sosyal denge tazminatı’ sözleşmesi imzalandı

Tuşba Belediyesi’nde ‘sosyal denge tazminatı’ sözleşmesi imzalandı

Tuşba Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Salih Akman ile Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ve Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın katıldı.

Tuşba Belediyesi’nde çalışan memur ve sözleşmeli personeli kapsayan ve 2 yıllık olan Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesinin imza törenin de bir açıklama yapan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kaliteli iş üretebilmek için çalışanın ekonomik sıkıntısı içerisinde olmaması gerektiğini vurguladı. Başkan Akman, “Belediye olarak yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Çalışanlarımızın emeğinin karşılığını imkanlarımızın ölçüsünde zamanında, hakkaniyetle vermeye çalışıyoruz. Sözleşmenin çalışanlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ise memurların hak kaybını önleyen sözleşmeye verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Salih Akman’a teşekkür ederek, “Burada, çalışanın hakkını koruyan ve savunan bir idare gördüm. Bunun için Başkanımız Salih Akman ve yönetimine teşekkür ediyorum. Sözleşmenin de üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

2023 yılının sonuna kadar geçerli olacak olan Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ve Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın tarafından imzalandı.