Belediye'nin Temizlik Kampanyaları Devam Tam Hız Gidiyor

Van Belediyesi'nin kentte geleneksel hale getirdiği temizlik kampanyalarını hızla sürdürürken günlük olarak yaptığı temizlik çalışmalarını ise gece gündüz aralıksız devam ediyor.

VAN 18.09.2013 21:16:28 0
Belediye
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Belediyesi tarafından yapılan temizlik kampanyaları devam ediyor. Yapılan temizlik kampanyaları ile birlikte temizlik ekipleri tarafından kentte yaşayan yurttaşlar ile bire bir görüşmeler yapılarak çevreyi kirletmemeleri konusunda uyarılar yapıyor. Sokak sokak, cadde cadde broşür dağıtarak anonslar yapan ekipler, kentte yaşayan insanları temizlik konusunda bilgilendiriyor ve birçok noktada ise uyarılar yapıyor. Yapılan çalışmalara büyük bir destek sunan yurttaşlar ise birçok noktada çöp toplayarak yapılan çalışmaları taktir ediyor ve destek sunuyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen kampanyalarının 16'ncısı Kevenli TOKİ ve çevresinde,17'ncisi KalecikTOKİ ve çevresinde, 18'incisi Molakasım'ın tatil köylerinde yapan ekipler son kampanyasını ise Şemsibey Mahallesinde gerçekleştirdi. Buralarda gerçekleştiren temizlik kampanyalarında onlarca ton çöp ve atık toplandı. Toplanan çöp ve atıklar belediye ekipleri tarafından toplanarak şehir dışında bulunan çöp toplama alanına sevk edildi. Yine temizliği yapılan yollar belediye ekipleri tarafından yıkanarak tertemiz hale getirildi.

Yapılan çalışmaların kendileri ve kent için çok önemli olduğunu aktaran Şemsibey Mahalle Muhtarı Nadır AydoğmuşVan'ın büyük bir coğrafya olmasına rağmen belediyenin büyük bir çaba göstererek temizlik çalışmalarını aksatmadan yaptığını söyledi. Aydoğmuş "Bekir Kaya döneminde biz böyle çalışmalar gördük. Büyük çaba ve büyük fedakârlık yapılıyor. Belediye bu çalışmaları yaparken halkta buna dikkat ederek daha duyarlı oluyor. Bu çalışmalar halkı temizliğe teşvik ediyor. Belediye çalışanlarına ve Bekir Başkan'a kendim ve mahallelim adına teşekkür ederim" diye konuştu.

Şemsibey AFAD konutlarında oturan mahalle sakinlerinden Oktay Karataş ve Özcan Çelik isimli genç yurttaşlar ise yapılan çalışmaların çok iyi ve anlamlı olduğunu söyleyerek belediyenin tüm çalışmalarında ve özellikle insanların ayağına kadar gelen Belediye Başkanı Bekir Kaya'dan çok memnun olduklarını söyledi.

Kaya döneminde yapılan çalışmaları da ve önceki dönemlerde yapılan çalışmaların da ortada olduğunu belirten yurttaşlar, Kaya ve tüm ekibinin verdikleri üstün çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Kent genelinde yapılan temizlik kampanyaları hakkında bilgi veren Belediye Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, Belediye olarak en büyük amaçlarından birinin de temiz bir çevre bilincini yaratarak, Van gibi güzel ve yaşanır bir ili temizlik konusunda hak ettiği noktaya taşımak olduğunu söyledi. Kaval, "Gece gündüz yaptığımız temizlik çalışmalarına ek olarak yapmış olduğumuz kampanyaların halk tarafından da desteklenmesi bizleri sevindiriyor. Bizler belediye olarak üzerimize düşeni yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz. Ama insanlarımızın bu konuda bize çok daha fazla destek vermesini bekliyoruz. Kampanyalarımız tüm alanlarda devam ediyor bundan sonrada devam edecek. Bizim ile ilgili bir sorun yaşadığı taktirde insanlarımız bizleri arayarak sorunlarını bildirebilirler" diye konuştu