BELEDİYE PASAJI ESNAFINDAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Van Belediye Sarayı Pasajı esnafı Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti.

VAN 16.08.2017 20:18:52 0
BELEDİYE PASAJI ESNAFINDAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Belediye Sarayı Pasajı esnafı 2011 yılında gerçekleşen Van Depremi sonrası çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalması ile beraber esnafın sorunlarını çözen Van Valisi Murat Zorluoğlu’na Belediye Sarayı Pasajı esnafı teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Van Belediye Sarayı Pasajı Yönetim Kurulu Başkan’ı Zeki Aslan, “2011 yılında yaşanan acı deprem hadisesinden sonra binanın durumuyla ilgili oluşan karışıklık zamanla yerini bilgi kirliliğine bırakarak binanın fiziki durumuyla ilgili verilen raporların birbirinden farklı olması da bu sürecin hem belediye hem de pasaj için uzun süren bir anlaşmazlığa dönüşmesine yol açtı. Bu anlaşmazlık ortaya çıktığından beri bizim tek istediğimiz bu mağduriyetin karşılıklı diyalog yoluyla ve karşılıklı anlayış çerçevesinde çözülmesiydi. Nitekim belediye pasajı esnafları hem bu minvalde hareket ederek hiçbir zaman sağduyudan uzaklaşmamıştır.” şeklinde konuştu. 

2011 yılından bu yana zorlu sıkıntılar yaşadıklarına değinen Aslan, “ Van Valimiz Murat Zorluoğlu’nun esnafın durumunu anlaması ve esnafla hemhal olması bizi çok mutlu etmiştir. Samimiyetini gelir gelmez hissettirerek pasajımızı ziyaret etmesi ve yaşadığımız bu sorunu gayet ivedi bir şekilde çözme arzusu bizi ayrıca sevindirmiştir. Valimizin verdiği söze istinaden pasaj esnafları bir an bile düşünmeden dükkânlarını belirtilen sürede boşaltmıştır. Bu karara göre Tarihi Belediye Sarayı Pasajı yıkılıp yeniden Van’a yakışır bir şekilde inşa edilecek ve aynı esnaflar yine aynı mağazalarıyla bu yeni binada hizmet verecektir.”ifadelerini kullandı.
Son olarak Aslan desteklerini eksik etmeyen yetkililere teşekkür etti.