Belediye İmar Protokolünü feshetti!

Van'da 2011 yılında yaşanan deprem felaketinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Belediyesi arasında yapılan İmar Protokolü bu sabah Van Belediyesi tarafından tek taraflı olarak feshedildi! Van Belediyesi 23 Ekim ve 9 Kasım t

VAN 25.02.2013 12:03:49 0
Belediye İmar Protokolünü feshetti!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da 2011 yılında yaşanan deprem felaketinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Belediyesi arasında yapılan İmar Protokolü bu sabah Van Belediyesi tarafından tek taraflı olarak feshedildi!

 

Van Belediyesi 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van'da meydana gelen depremin ardından kentin mevcut imar planı ile ilgili flaş bir karar verdi. Sabah saatlerinde Van Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile Bakanlık ile birlikte yürütülen imar protokolünün tek taraflı olarak feshedildiği açıklandı. Van Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği hazırlanacak olan İmar Planı'nın 1 yıl içinde teslim edilmesi gerekirken, bu süre içinde teslim edilmediğinden dolayı hazırlanan ortak protokolü reddetti. Bir haftadan fazla bir süre önce teslim edilmesi gereken imar planı daha önce defalarca açıklanacağı şeklinde haberler çıkmasına rağmen açıklanmayınca belediye harekete geçti.

 

"HALK MAĞDUR EDİLDİ"

Van Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığı yeni imar planı protokolünün zamanında gönderilmediğini ve halkın hergün biraz daha mağdur edildiğini gerekçe göstererek protokolü fest etiğini duyurdu. Yapılan basın açıklamasına BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda oda başkanı katıldı. Basın açıklamasını okuyan Van Belediye Başkan Vekili Abi, 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremler sonrasında kentin yeniden yapılandırılması sürecinde yeni bir imar planının yapılmasını belediye olarak başından beri desteklediklerini belirterek, belediyenin bu desteğini ise 8 Şubat 2012 tarihinde Bakanlıkla protokol imzalayarak gösterdiğini belirtti. 

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

 

Van Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık verdiği süre içinde İmar Planı'nı kendilerine devretmediği için bundan sonra bu İmar Planı'nın herhangi bir geçerliği olmayacak. Belediye bu gelişmenin ardından 1996 yılında yapılan İmar Planı'nın yeniden geçerli olacağını açıkladı.