Belediye hasarlı diye çıktı, esnaf hala orada

Van Belediyesi tarafından ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltılan eski belediye hizmet binasının altında bulunan işyerleri halen faaliyette bulunuyor.

VAN 17.06.2014 11:16:40 0
Belediye hasarlı diye çıktı, esnaf hala orada
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Merkez Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski belediye hizmet binası, 2011'de meydana gelen depremlerden sonra önce ağır hasarlı olarak tespit edilmiş, daha sonra İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde orta hasarlı olarak tespit edilmişti.

 

İstanbul Üniversitesi verdiği karar üzerine Van Belediyesi binanın hasarlı olması gerekçesiyle başka bir binaya taşınırken, bina altında bulunan pasajda esnaf halen hizmet vermeye devam ediyor. Olası bir depremde Bayram Oteli’nde yaşanan facianın benzerinin yaşanması kaçınılmaz olarak görülüyor.

 

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde orta hasarlı olarak tespit edilen Van Belediyesi eski binasında bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmamasına rağmen esnafın hizmet vermeye devam etmesi yaşanan duyarsızlığı da gözler önüne seriyor.

 

Hasarlı olan binasının altından, binlerce insan her gün gidip geliyor ve yetkililer hala sorunu çözmüş değil. Olası bir depremde yıkılmasına neredeyse kesin gözüyle bakılan orta hasarlı eski belediye binası için herhangi bir onarım veya tahliye işleminin yapılmaması da tepkilere neden oluyor.

 

İlke Haber Ajansı olarak konuşmak istediğimiz çarşı esnafı ise, konu hakkında herhangi bir açıklama yapmak istemediklerini söylediler.