Belediye, evde sağlık hizmetine başladı

Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) kent genelinde yurttaşlara sağlık hizmeti sunabilmek için tam donanımlı 2 ambulans alarak, hastaneye gidemeyenlere dönük 'Evde bakım hizmeti' başlattı. 12 kişilik sağlık ekibi, hastaneye gidemeyenlere evd

VAN 25.03.2015 10:34:24 0
Belediye, evde sağlık hizmetine başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı kentte kullanılmak üzere tam donanımlı 1 acil yardım ambulansı ve 1 hasta nakil ambulansı alarak hizmete sundu. Van'ın büyükşehir statüsüne alınmasından sonra seçimlerin ardından büyükşehir unvanı alan belediye birimlerinde gerçekleştirdiği yeni çalışmalarını sürdürüyor. 

VBB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, hizmetlerini daha iyi yapabilmek için daire başkanlığı bünyesinde 12 kişilik sağlık ekibi oluşturdu. 
Yine evde sağlık hizmeti verebilmek için 1 hasta nakil ambulansı ve 1 acil yardım ambulansı alan Sağlık İşleri Daire Başkanlığı yeni aldıkları ambulansı ve sağlık ekiplerini tanıttı. Alınan yeni ambulanslardan biri kentte yapılacak olan sağlık taraması, hasta taşınması hizmetinde, bir diğer ambulans ise il dışı ve acil durumlarda halka hizmet sunacak.

EVDE BAKIM HİZMETİ
Herkese ihtiyacına göre, eşit, ücretsiz ve ana dilde sağlık hizmeti vermeye başlandığını duyuran VBB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, her açıdan ihtiyaca cevap verecek kapasite ve teknik donanıma sahip ambulanslar ile kent halkına ücretsiz sağlık hizmeti verilmeye başlandığını bildirdi.
Hastalar, çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere yönelik verilecek olan sağlık hizmeti ile çalışma yapacak olan Sağlık İşleri Daire Başkanlığı yurttaşlara ücretsiz bir şekilde evde bakım hizmeti sunacak. Evde sağlık bakımı hizmeti sunacak olan VBB ameliyat sonrası bakım gereksinimi olan, uzun süreli bakıma ihtiyacı olan hasta ve yaşlılara, yeni doğum yapan annelerin yanı sıra ihtiyaç duyan tüm yurttaşlara evde sağlık bakım hizmeti sunacak. Hemşirelik hizmetlerine gereksinim duyanlardan, aşılama ve laboratuvar tetkikleri gibi hizmetleri evde yapılması gereken yurttaşlara hizmeti sunacak olan VBB çok geniş bir yelpazede sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor. Dün itibari ile mahallelerde çalışmaya başlayan sağlık ekibi, bundan böyle ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak.

/ Haber Merkezi