Bekir Kaya: Projelerimizi Yüzbinlerin Önünde Açıklayacağız

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Gevaş'ta bir dizi etkinliğe katıldı.

VAN 20.03.2014 15:49:23 0
Bekir Kaya: Projelerimizi Yüzbinlerin Önünde Açıklayacağız
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kaya: İnsan biraz utanır


Burada halka seslenen Kaya, "Birileri çıkıp 'biz kazanırsak Başbakan para gönderecek' diyor. İnsan biraz utanır. Eğer bir başbakan oy hesabıyla bunu diyorsa, o zaman bunun adı basitliktir. Bir başbakanın bunu söylemesi ayıptır. Ama Başbakan bunu söylemediği halde AKP'liler dinlendiriyorsa o zaman AKP adayları Başbakan ve genel başkanlarına iftira atıyorlar. İftiracıların da bu halka verebilecekleri bir hizmet olamaz" dedi.


Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Gevaş'ta esnaflarla bir araya geldi. İlçe sinema salonunda 400 esnafın katılımıyla yapılan toplantıda salona giren Kaya, 'Bekir Başkan' sloganları ile karşılandı. Toplantıya Gevaş Belediyesi Eş Başkan adayı Basri Arslan ve Gönül Deniz de katıldı. Daha sonra esnafların alkışları arasında sahneye çıkan Kaya, 30 Martta yapılacak yerel seçimlerin önemine değindi. Van'da AKP'nin devletin tüm imkanlarını arkasına alarak seçime girdiğini belirterek, seçimlerin BDP ile devlet arasında olduğunu söyledi. Türkiye'de bu kadar yolsuzluğun ülkenin şeffaf olmamasından dolayı ortaya çıktığını aktaran Kaya, "Ülke şeffaf olmuş olsaydı bugün ortaya çıkan yolsuzluklar ortaya çıkmayacaktı. Bu kadar yolsuzluğun olduğu bir yerde bu tür şeyler hep çıkacaktır. Bu nedenle ülkenin tüm kurumlarının şeffaflık ilkesini benimsemeleri gerekiyor" dedi.


Kaya: Onlar hizmeti Cumhuriyet Caddesi'nden ibaret biliyorlar


Van'da yapılan çalışmaların halkın desteği ile yapıldığını, iyi çalışmaların halkın, eksikliklerin ise kendisine ve belediyeye ait olduğunu belirten Kaya, "Diğerleri bugüne kadar hizmeti sadece Cumhuriyet Caddesi ile ölçmüşler. Cumhuriyet Caddesi'nde yapılanlar onlar için yeterli olmuştur. Yıllardır sadece kent merkezinin görünen yerlerine hizmet yapıldı. Neden? Çünkü gelen devlet erkanı buradan geçiyor. Biz geldiğimiz ilk gün bu anlayışı kabul etmeyeceğimizi söyledik. Biz asla 'bu bizden, bu değil' ayrımına girmedik. Biz asla toplum mühendisliği yapmadık, yapmayacağız. Belediyenin kasasına giren her kuruşu bu halk için eşit hizmete dönüştürdük. Gelen bütçe herkesin bütçesidir. Bu nedenle herkesin hizmet alma hakkı vardır" dedi.


Kaya'dan 'Biz kazanırsak başbakan para gönderecek' sözlerine sert tepki: İnsanda utanma olur


AKP adaylarının 'Biz kazanırsak başbakan para gönderecek' söylemlerine tepki gösteren Kaya, "Birileri çıkıp 'biz kazanırsak Başbakan para gönderecek' diyor. İnsan biraz utanır. Eğer bir başbakan oy hesabıyla bunu diyorsa, o zaman bunun adı basitliktir. Bir başbakanın bunu söylemesi ayıptır, günahtır. Ama Başbakan bunu söylemediği halde AKP'liler dinlendiriyorsa o zaman AKP adayları Başbakan ve genel başkanlarına iftira atıyorlar. İftiracıların da bu halka verebilecekleri bir hizmet olamaz" dedi. Vanlı esnafların asıl depremi 2013 yılında yaşamaya başladığını söyleyen Kaya, deprem döneminde yapılan TOKİ'ler için malzemenin yüzde 5'i Van'dan aldılar, yine işçilerin de sadece yüzde 5'ini Van'dan çalıştırdılar. Van'da TOKİ için alanın arazilerin sadece yüzde 4'te 1'ine TOKİ kurdular, diğer arazilerin tamamına 6 Martta ihaleyle satılığa çıkardılar. Arsa Van'ın arsası, yaptığınız TOKİ bedelinin iki katını Vanlılardan zaten alıyorsunuz. O zaman sizin minnetiniz kime?" diye konuştu.


Kaya: Projelerimizi yüzbinlerin önünde açıklayacağız


Seçim çalışmaları kapsamında kentin tüm alanlarını gezdiklerini ve halkın talepleri doğrultusunda projeler hazırladıklarını belirten Kaya, "3 aydır kentimizin her alanını, her ilçesini gezdik. Halkımızın bu gezilerimiz sırasında yapmamızı istedikleri şeylerin tamamını not ettik ve bunu ilişkin bir planlama yaptık. Bu planlama sonucu kentte yapacağımız projelerimizi halkımızla belirlemiş olduk. Bu projelerimizi de Newroz günü yüz binlerce kişinin önünde açıklayacağız" diye konuştu.


Kaya: Sizin fikriniz neyse zikriniz de odur


Toplantının ardından Kaya, Gevaş'ın Selimiye Mahallesi'nde düzenlen toplantıya katıldı. Burada konuşan Kaya, "Kürtlerin birliği olsaydı bu kadar acı, zulüm ve işkence yaşamazlardı. Yıllardır hükümetler 'Kürtler bize oy veriyorlar, sorunları olsaydı bize oy vermezlerdi' dediler. Bizim bu parçalı yapımız olduğu sürece onlar bunu demeye devam edecekler. Ama hiçbiri bize hizmet etmedi. Bize hizmet etmeyeni evinize almayın. Şimdi 'biz gelirsek hizmet edeceğiz' diyorlar. 90 yıldır bu kurumlar sizin elinizdeydi neden hizmet yapmadınız? Sizin fikriniz neyse zikriniz de odur" dedi.


Konuşmaların ardından mahallede on ayrı yerde havai fişekler atılırken, gençler sloganlarla yürüyüş yaptı.