Bekir Kaya konuştu:

14'TE 14 YAPACAĞIZ

VAN 15.02.2014 10:46:25 0
Bekir Kaya konuştu:
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve BDP Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya; "14 Belediyeyi de kazanacağız" dedi.


Edremit Belediye Eş Başkan adayları seçim çalışmaları kapsamında Eski Camii Mahallesi, Eminpaşa ve Şabaniye Mahallelerinde düzenlenen toplantılara katıldılar. Toplantıların bir kısmına katılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve BDP Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya; "14 Belediyeyi de kazanacağız" dedi.
Toplantılarda PKK Lideri Abdullah Öcalan´ın Türkiye´ye getirilişinin 15. yıldönümü kınanarak; Öcalan´ın etrafında barış için kenetlenme çağrısı yapıldı. Halka seslenen BDP Edremit Belediye Eş Başkan adayı Abdülkerim Sayan, Edremit´te 2009 yılıyla beraber burada yaşayan Kürt ve Türk halklarının el ele vererek ilçede eşitliği, kardeşliği, huzuru ve barışı BDP çatısı altında inşa ettiğini söyledi.

"ÖZERKLİĞİ İNŞA ETMENİN ZAMANI GELMİŞTİR"
Çetin ve Sayan daha sonra Eminpaşa Mahallesinde düzenlenen ve BDP Van İl Başkanı Musa İtah ile Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eş Başkan adayı Bekir Kaya´nın da katıldığı toplantıda da halk ile bir araya geldi. Toplantıda ilk olarak konuşan BDP Van İl Başkanı İtah, Kürt halkının özerkliğini inşa ve ilan etmesinin zamanının geldiğini dile getirdi.

"14 BELEDİYEYİ DE ALACAĞIZ"
İtah´ın ardından söz alan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ise, Van´da bulunan 14 belediyenin tümünü kazanacaklarını belirtti.
"KÜRT KADINI ÖNDERLİĞİNİ ÖZGÜRLEŞTİRECEKTİR"
Kaya´nın konuşması sırasında kadınlar sık sık "Biji Serok Apo" ve "Jin jîyan azadi" sloganları attı. Son olarak söz alan Edremit Belediye Eş Başkan adayı Sevil Rojbin Çetin ise, Kürt kadınının özgürlük hareketi içindeki yerine ve önemine dikkat çekerek; "Kürt kadını Önderliğinden aldığı ışıkla toplumu aydınlatacak ve Önderliğini özgürleştirecektir" dedi.
Buradaki toplantının ardından Şabaniye Mahallesi´nde düzenlenen toplantıya geçildi. Burada da mahallenin sorunlarını dinleyen adaylar seçimlere ilişkin halkla görüş alışverişinde bulundu.

TUŞBA
Van´ın Büyükşehir statüsü elde etmesinin ardından ilçe olan, 59 köy ve 8 mahalleye sahip Tuşba İlçesi´nde de çalışmalarını sürdüren BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel, gündüz mahallelerde ev sohbetleri, gece ise hem mahalle hem de köylerde halk toplantıları düzenliyor.

GÜNEL, KADINLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
Eş Başkan Adayı Hatice Günel, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban ile beraber Şemsibey Mahallesi´nde kadınlarla bir araya gelerek kadınların sorunlarını dinledi. Toplantıda konuşan Eş Başkan adayı Hatice Günel hükümet tarafından verilen çocuk paralarına değinerek, "Bu parayı zaten Dünya Bankası kadınlara verilsin diye, hükümete veriyor. Ama onlar bu paranın çok az bir kısmını kadınlara vererek, geri kalanını ayakkabı kutusunda saklıyorlar" dedi.
Daha sonra BDP Van Merkezi Seçim Bürosu açılış törenine katılan Tuşba adayları, buradan İskele mahallesine geçerek düzenlenen ev toplantısına katıldılar. BDP Tuşba adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel´in yanı sıra BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Hatice Çoban´ın katıldığı toplantıda, Çoban halka eş başkanlık sistemi hakkında bilgi verdi.
İskele Mahallesi´nden sonra BDP adayları merkeze yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan Dağönü (Erenî) köyüne geçti. Köy girişinde sloganlar ile karşılanan BDP heyeti, buradan toplantının düzenleneceği eve geçti. Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda halka hitaben bir konuşma yapan Eş Başkan adayı Öner Yiğit, Van da gerçekleşen depreme değinerek, deprem sabahı ilk olarak bu köye geldiklerini söyledi. Deprem döneminde halkın hiçbir ihtiyacını karşılamayan AKP´nin seçim zamanı köylüleri ´Kadro vereceğiz´ vaadi ile kandırmak istediğini söyleyen Yiğit, kendilerinin ise halkla beraber belediyeyi yöneteceklerini ifade etti.

İPEKYOLU
BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser seçim çalışmalarına Bostaniçi ve Erçek beldesinde düzenlenen halk toplantılarıyla devam etti.
Bidav, Bostaniçi Beldesinde düzenlenen halk toplantısına katılırken, Veysel Keser ise, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ile birlikte Erçek Beldesinde düzenlenen köy toplantılarına katılarak halkla bir araya geldi.
BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ile birlikte Erçek´e bağlı Yatıksırt ve Çalımlı köylerinde düzenlenen halk toplantısına katılan BDP İpekyolu Eş Başkan Adayı Veysel Keser burada yurttaşlardan destek istedi. Keser ve Gür´e BDP İpekyolu Eş Başkanı Nesibe Akdağ ve çok sayıda partili de eşlik etti. İlk olarak Yatıksırt köyüne giden Gür ve Keser, köyde bulunan taziye evinde halkla buluştu. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu toplantıya köy muhtarı ve köy imamı da katıldı.

"AKP´Lİ BELEDİYELER SİVİL DEĞİL"
Burada ilk olarak konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser, Kürt halkı olarak önemli ve hassas bir süreçten geçtiklerini belirterek, PKK Lideri Abdullah Öcalan´a yönelik 15 Şubat uluslararası komplosunu kınadı. Konuşmasında yerel yönetimlerin önemine de değinen Keser, "Kürt halkını inkar eden, dillerini kabul etmeyen bir zihniyet bu halka nasıl bir hizmet verebilir ki? AKP´nin tek anlayışı ´Ya AKP´li olacaksınız, ya tutuklu olacaksınız yâda ölü olacaksınız´ anlayışıdır. BDP´nin sisteminde ise yeri geldiğinde halkı için canını vermek var. Eş başkan adayımız Aygül Bidav, KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal bunun örneklerinden bir tanesidir. Şimdi ki AKP´li Erçek Belediyesi sivil bir belediye değil. Çünkü o da valilik ve kaymakamlık sistemi gibi çalışıyor. Ama BDP´li belediyelere bakın, hepsi halk ile birlikte çalışıyor. Halkın istedikleri hizmetleri gerçekleştiriyor. Onun için halkın belediyesi, halk belediyeciliği diyoruz" diye konuştu.

"VAN´DA HEDEFİMİZ YÜZDE 70"
Keser´in ardından bir konuşma yapan BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ise, kendilerini karşılayan köy halkına teşekkür ederek, onlara Avrupa´da yaşayan Remzi Kartal´ın selamlarını getirdiğini söyledi. Gür, Kartal´ın tüm Kürt halkından ittifak ve birlik içinde hareket etmesi gerektiği yönündeki isteğini aktardı. Yapılacak seçimleri yüzde 70 gibi bir oranda kesin kazanacaklarını dile getiren Gür, "Bugün barış süreci de varsa Abdullah Öcalan istediği için vardır" dedi. Yerel yönetimlerin önemini de anlatan Gür, tek amaçlarının halkın hizmetkârı olmak olduğunu söyleyerek, halkları için halkın altındaki toprağa kurban olacaklarını vurguladı.
Gür, Keser ve beraberindekiler daha sonra Çalımlı köyüne geçerek burada düzenlenen halk toplantısına katıldı.
BDP İpekyolu Belediyesi Eş Başkan Adayı Aygül Bidav da seçim çalışmaları kapsamında Bostaniçi beldesinde düzenlenen halk toplantısına katıldı.

ÇALDIRAN
BDP Çaldıran Eş Başkan adayları Faruk Demir ve Suna Atabay da seçim çalışmalarını mahallelerde düzenlenen toplantılarla sürdürdü. Atabay ve Demir Direkli, İsmailbaba, Kandil, Tekesuyu ve Kışla Mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına katıldı. Adaylar halka siyasi sürece ilişkin bilgi vererek seçildikten sonra hayata geçirmeyi planladıkları projelerini anlattı.
/ Prestij Haber Merkezi